Judecătorii din cadrul Secţiei de Contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa au admis acţiunea unei mămici din Constanţa formulată împotriva Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, potrivit Ziua de Constanța. Judecătorii au decis obligarea Ministerului Muncii la emiterea unei noi decizii de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, cu respectarea dispoziţiilor legale, în sensul că, la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului, se vor lua în calcul veniturile înscrise în actele doveditoare.

În concret, magistraţii au dispus anularea unei decizii emise de Ministerul Muncii  într-un dosar privind aprobarea acordării indemnizaţiei pentru creşterea copilului. În plus, Ministerului Muncii a fost obligat la emiterea unei noi decizii de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, cu respectarea dispoziţiilor legale, în sensul că, la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului, se vor lua în calcul veniturile înscrise în actele doveditoare împărţite la numărul de luni în care s-au realizat acestea, conform disp. art. 13 alin. 5 din OUG nr. 111 din 8 decembrie 2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

S-a mai dispus ca, după prezentarea Declaraţiei 200, să se procedeze la recalcularea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi la acordarea restanţelor, de la data stabilirii dreptului. Decizia Tribunalului Constanţa nu a fost una definitivă, această fiind atacată de reprezentanţii Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale la Curtea de Apel Constanţa. Până în prezent, nu a fost stabilit un nou termen de judecată.