Evenimentul Zilei > International > ÎNCĂ o VICTORIE pentru republicani. DEMOCRAŢII şi-au ieşit din fire!
ÎNCĂ o VICTORIE pentru republicani. DEMOCRAŢII şi-au ieşit din fire!

ÎNCĂ o VICTORIE pentru republicani. DEMOCRAŢII şi-au ieşit din fire!

Candidata de la republicani, Karen Handel, a câștigat alegerile pentru un loc în Congresul SUA. Democrații au transformat totul într-un referendum împotriva președintelui Donald Trump.

Candidata de la republicani, Karen Handel (55 de ani) l-a învins pe democratul Ossoff (30 de ani), obținând 52,6% din voturi, conform rezultatelor cvasi-definitive.

Democrații vizau să preia controlul asupra acestui district electoral din suburbia înstărită a Atlantei, care din 1979 a ales exclusiv candidați republicani.

„Felicitări lui Karen Handel pentru marea victorie din Georgia. O treabă fantastică, suntem toți foarte mândri de tine!”, a transmis Donald Trump pe Twitter.

În Carolina de Sud, unde marți a avut loc un alt scrutin parțial, a câștigat tot candidatul republican, dar cu un avans mult mai mic față de scrutinele precedente, de 51% la 48%.

Rezultatul nu va schimba semnificativ echilibrul de putere la Washington, unde republicanii controlează Casa Albă și ambele camere ale Congresului, dar le-ar putea da acestora mai multă încredere, deoarece acum va fi mult mai greu pentru democraţi să-l înlăture pe Trump.

Opoziția democrată spera ca circumscripția din Georgia să fie trambulina de lansare pentru alegerile legislative de la jumătatea mandatului, din noiembrie 2018, când vor fi reînnoite toate locurile din Camera Reprezentanților și o treime din cele din Senat, scrie agerpres.ro.