Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta vede un nou „blat” între PSD şi PNL. Ce spune despre soarta moțiunii
Victor Ponta vede un nou „blat” între PSD şi PNL. Ce spune despre soarta moțiunii

Victor Ponta vede un nou „blat” între PSD şi PNL. Ce spune despre soarta moțiunii

Victor Ponta vede un nou "blat" între PSD şi PNL, atât în vederea alegerilor locale, dar şi în Parlament, în ce priveşte moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi, care va fi votată luni.

„Şi blaturile sunt foarte mari. Aici nu există PNL sau PSD, aici e un blat. Din păcate, ca să vă dau o veste proastă, blatul se duce mai departe, până la Parlament. Vă daţi seama că deja s-a negociat rezultatul moţiunii de mâine şi chiar dacă noi toţi, cei de la Pro România, o să votăm moţiunea de mâine, deja rezultatul cred că s-a şi scris, s-au numărat şi voturile. Nu se întâmplă nimic mâine, rămâne cu Orban şi cu gaşca foarte bine finanţată din Ilfov”, a declarat Ponta în discursul său.

El a catalogat şi campania electorală pentru aceste alegeri drept una specială, „gândită tot ca un blat între PSD şi PNL” pentru ca edilii în funcţia să îşi poată păstra mandatele.

„De fapt, asta au vrut, să nu se facă campanie şi să rămână totul cum era înainte, or noi trebuie să spargem acest blat şi să reuşim să facem ce nu au reuşit alţii”, a mai declarat Ponta.

„Nu suntem pe blat cu ei, nu ne pot cumpăra şi nu ne pot speria. Eu o să vă apăr şi pot să vă apăr destul de mult”, a dat asigurări preşedintele Pro România, potrivit România TV.

Barna: Parlamentarii USR nu vor participa la vot

Parlamentarii Uniunii Salvaţi România nu vor participa la votul pentru moţiunea de cenzură de luni, a anunţat preşedintele USR, Dan Barna.

El apreciază că iniţiativa PSD este o tentativă de „a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen”.

„România nu are nevoie de circul PSD. USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură. Tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenţionăm să o încurajăm în niciun fel”, a arătat Barna, într-un mesaj postat duminică pe Facebook.

Barna menţionează, în acelaşi mesaj că „argumentul pentru instalarea actualului guvern a fost acela că ţara are nevoie de un executiv cu puteri depline care să se lupte cu pandemia şi criza generată de aceasta”.

„La vremea aceea inclusiv PSD părea să fie de acord. Ba, mai mult, parlamentarii PSD au votat pentru cabinetul Orban 3. Ce s-a schimbat relevant acum? Are România alte priorităţi? Am scăpat de Covid, duduie economia şi e momentul să ne jucăm de-a criza politică? Noi suntem de părere că nu. Mai e foarte puţin până la deschiderea oficială a şcolilor. Cum va contribui o criză politică la o mai bună organizare a anului şcolar în condiţii de pandemie?”, adaugă preşedintele USR.

Acesta spune că va avea o intervenţie, luni, în Legislativ, dar parlamentarii USR nu vor participa la vot.

„Mâine voi fi în parlament pentru a spune public aceste adevăruri şi de la tribună, dar nu vom participa la votul unei moţiuni care se joacă cu soarta României fiind inventată iresponsabil de PSD doar ca program de divertisment pentru invitaţii la congresul proaspăt încheiat”, afirmă Barna.