Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta nu ar vrea în turul doi la prezidenţiale pe Klaus Iohanis şi Liviu Dragnea. „Dragnea e uşor de bătut”
Victor Ponta nu ar vrea în turul doi la prezidenţiale pe Klaus Iohanis şi Liviu Dragnea. „Dragnea e uşor de bătut”

Victor Ponta nu ar vrea în turul doi la prezidenţiale pe Klaus Iohanis şi Liviu Dragnea. „Dragnea e uşor de bătut”

Preşedintele partidului PRO România, Victor Ponta a declarat recent că nu ar vrea ca în turul doi de la alegerile prezidenţiale să candideze Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea. Motivul este cât de poate de evident. Victor Ponta este un social democrat convins şi nu ar putea să susţină pe cineva care este din partea dreaptă a eşicherului politic, dar, totodată, nu- l poate susţine nici pe Liviu Dragnea, cunoscute fiind tensiunile dintre cei doi politicieni.

“Nu vrem să ajungem în turul doi să avem de ales între Iohannis şi Dragnea, pe Dragnea nu se pune problema să-l susţinem că e chiar un dezastru pentru România, dar nici Iohannis n-a prea fost un preşedinte bun. Noi vom sprijini un candidat, nu neapărat membru al Pro România, al PSD sau altui partid. Poate fi şi independent, dar să aibă viziune social-democrată europeană modernă“, a spus Victor Ponta, potrivit digi24.ro

Pentru alegerile europarlamentare, Victor Ponta a afirmat că un candidat “foarte bun“ ar putea fi Corina Creţu care a confirmat la nivel european. Despre Corina Creţu, preşedintele PRO România a afirmat că este „una dintre cele mai bune investiţii la nivel uman pe care România a făcut-o la nivel internaţional”.

Desigur, Victor Ponta ia în considerare şi alte două nume importante, respectiv Gabriela Firea şi Sorin Cîmpeanu.

“Poate să aibă un profil cum este doamna Corina Creţu, un social-democrat cu experienţă europeană, poate fi un social-democrat care a confirmat în alegeri, cum e doamna Firea, poate să fie Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Rectorilor şi un om care a performat. Ne trebuie un om care să ne aducă linişte şi stabilitate şi care să oprească scandalul şi cearta asta continuă. Eu unul aş vota oricând o femeie preşedinte, însă nu-mi dau seama dacă societatea are sau nu o gândire mai conservatoare. Corina Creţu ar fi un candidat foarte bun dacă va accepta, asta vom discuta după 26 mai“, a afirmat Victor Ponta.

Liderul Pro România a anunţat că va participa miercuri seară la recepţia de la Palatul Culturii din Iaşi, în cadrul căreia preşedintele Klaus Iohannis va oferi Iaşiului titlul de Capitală istorică, iar pe 24 ianuarie va fi prezent alături de alţi reprezentanţi ai partidului la manifestările oficiale organizate în Piaţa Unirii de Ziua Unirii Principatelor Române.