Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta revine: Dacă Traian Băsescu îl va grația pe Gigi Becali, ministerul Justiției va da aviz pozitiv
Victor Ponta revine: Dacă Traian Băsescu îl va grația pe Gigi Becali, ministerul Justiției va da aviz pozitiv

Victor Ponta revine: Dacă Traian Băsescu îl va grația pe Gigi Becali, ministerul Justiției va da aviz pozitiv

Eliberarea din închisoare pentru 24 de ore a lui Gigi Becali a fost un nou prilej pentru premierul Victor Ponta de a pleda pentru grațierea acestuia.

"Domnul Becali a fost condamnat, a suferit, suferă, dar la un moment dat cred că e destul. Nu pot să comentez în niciun fel graţierea, e dreptul preşedintelui, dacă va dori să-l graţieze Ministerul Justiţiei va da aviz pozitiv, Băsescu a zis însă că nu şi altceva nu pot comenta. Mă bucur că domnul Becali măcar pentru o zi a fost alături de familie", a declarat premierul Victor Ponta.

Aproape toată ziua de astăzi Gigi Becali a dat declaraţii reporterilor de la televiziunile de ştiri. Gigi Becali s-a adresat şi prim-ministrului Victor Ponta, în direct, prin intermediul televiziunilor. Becali i-a cerut lui Ponta să se ocupe de condiţiile din penitenciare şi să grăbească emiterea legii pentru graţiere. Ulterior, acesta a mai adăugat că aşteaptă ca Ponta să ajungă preşedinte pentru a-l graţia.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Preşedintele Traian Băsescu a decis la sfârșitul lunii martie  neacordarea graţierii individuale a lui George Becali ca urmare a analizării dosarului de graţiere a acestuia, anunță Administrația prezidențială.