Editura Evenimentul si Capital

Victor Ponta renunţă la titlul de doctor. "Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult". VEZI răspunsul Universității București

Autor: | | 233 Comentarii | 6553 Vizualizari

Premierul Victor Ponta a luat decizia de a renunța la titlul de doctor în drept, potrivit unei scrisori trimise rectorului Universității București. El a făcut anunţul pe contul său de Facebook. Victor Ponta a afirmat că după ce va părăsi viața politică își dorește "să inițieze un nou demers doctoral". Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, i-a răspuns premierului că instituţia de învăţământ superior va întreprinde "toate demersurile legale necesare", în acord cu solicitarea sa.

Vă redăm integral scrisoarea adresată de Victor Ponta rectorului Universității București:

"Stimate Domnule Rector, Vă scriu pentru a vă notifica renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București. Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credință în argumentele mele la momentul apariției contestării și nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic. După ce voi părăsi viața politică îmi doresc să inițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment. Domeniul Educației este unul fundamental și esențial nu doar pentru activitatea Guvernului ci și pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educației și Cercetării și îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care în timp a devenit eminamente politică. Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultății de Drept a Universității București reprezintă o amintire excepțională și regret nespus dacă discuțiile apărute după momentul preluării funcției de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituții pe care o iubesc la fel de mult ca toți ceilalți absolvenți ai săi! Pentru toate aceste argumente, vă rog să luați act, domnule Rector, de decizia mea de a renunța la titlul de doctor în drept. Cu stimă, Victor Ponta", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

"Am apreciat sinceritatea și buna credință"

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, i-a răspuns premierului că instituţia de învăţământ superior va întreprinde "toate demersurile legale necesare", în acord cu solicitarea sa. "Am primit scrisoarea dumneavoastră prin care ne aduceţi la cunoştinţă că aţi renunţat la titlul de doctor în drept. Am apreciat sinceritatea tonului din scrisoarea dumneavoastră şi buna credinţă cu care acum luaţi în considerarea demersul UB şi decizia Comisiei de etică din 2012. Suntem întru-totul de acord cu aprecierile dumneavoastră referitor la domeniul educaţiei ca domeniu fundamental şi esenţial pentru viitorul nostru ca societate europeană", a afirmat Mircea Dumitru în scrisoare.

El a precizat că Universitatea din Bucureşti va face întotdeauna tot ce îi stă în putinţă pentru a asigura educaţie şi cercetare ştiinţifică de calitate.

"Cu privire la renunţarea la titlu de doctor în drept ce v-a fost acordat în 2003 vă anunţăm că Universitatea din Bucureşti va întreprinde toate demersurile legale necesare în acord cu solicitarea dumneavoastră", a mai scris rectorul Universităţii din Bucureşti, potrivit Agerpres. Scrisoarea este "spre ştiinţa" ministrului Educaţiei şi Cercetării, Sorin Câmpeanu.

Olguta Vasilescu, DEZLANTUITA! Atac fara precedent la Carmen Iohannis! Ce vrea sa faca la referendum

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI