Acum, Victor Ponta se consideră un om matur politic, capabil să gestioneze cea mai importantă funcție din România. Prezent în emisiunea lui Mihai Gâdea, ”Sinteza Zilei”, Victor Ponta a fost întrebat dacă mai vrea să candideze, răspunsul fiind unul surprinzător. ”Îmi doresc să candidez în 2024 la funcția de președinte al României. Și până atunci vreau să fiu liderul Pro România. Și vreau să fiu într-o alianță de centru-stânga, reformată, modernă și eficientă”, a mai spus Victor Ponta.

Alegerile prezidențiale din România au avut loc în două tururi de scrutin, la 2 noiembrie 2014 și la 16 noiembrie 2014. Pentru al doilea tur s-au calificat premierul în funcție, Victor Ponta (Alianța PSD–UNPR–PC), cu 40,44% din voturi, respectiv primarul Sibiului, Klaus Iohannis (ACL), cu 30,37%. În al doilea tur, cu o participare la vot cu peste 10% mai mare față de primul tur, Iohannis a obținut 6.288.769 de voturi, reprezentând 54,43% din opțiuni. Victor Ponta a obținut 5.264.383 de voturi, reprezentând 45,56%.

Alegerile din 2014 au fost marcate de un imens scandal legat de voturile din diaspora, unde s-a stat masiv la coadă la secțiile de votare care funcționau în cadrul unor ambasade. În pofida acestui fapt zeci de mii de cetățeni români nu au reușit să voteze. După numărarea voturilor din străinătate a devenit certă preferința românilor din diaspora pentru candidatul opoziției, Klaus Iohannis, care a obținut în diaspora cel mai bun scor (89,73%).