Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta: „Nu am mai vorbit cu Iohannis din ziua în care mi-a cerut DEMISIA”
Victor Ponta: „Nu am mai vorbit cu Iohannis din ziua în care mi-a cerut DEMISIA”

Victor Ponta: „Nu am mai vorbit cu Iohannis din ziua în care mi-a cerut DEMISIA”

Victor Ponta a spus că nu a mai vorbit cu președintele Klaus Iohannis din momentul în care acesta i-a cerut demisia.

Eu am avut toate discuțiile cele mai civilizate, cele mai umane, cele mai instituționale cu președintele Iohannis din ziua în care a devenit președinte, în decembrie, până în ziua în care, cred că 5 iunie a fost, când s-a hotărât să fie din nou președintele PNL. Și în loc să spună "Eu nu mă bag în justiție, eu dau ordine justiției să schimbe guverne, eu nu dau ordine Parlamentului!", a avut o atitudine complet incorectă din punct de vedere instituțional și a spus "Vreau guvernul meu, vreau Guvernul PNL, să plece Ponta că nu știu ce s-a întâmplat!". Din acel moment cred că trebuie să colaborăm strict instituțional iar dacă președintele României redevine președintele României, și nu doar al PNL, voi discuta oricând cu toată considerația. (…) După ziua în care a ieșit la televizor și a zis "Să plece Ponta, să vină guvernul PNL!", nu am mai vorbit direct”, a spus Victor Ponta, informează Agerpres, citând Antena 3. 

De asemenea, Ponta a anunțat că nu se va întoarce curând în țară.

Eu vreau când vin în țară să vin și la birou, că doar nu o să stau acasă în vârful patului. Vin la birou, vin la treabă. Cu siguranță, mai repede de trei săptămâni nu pot să merg normal. Asta știu sigur. În această perioadă, o să mă hotărăsc și o să decid exact când pot așa cum o fi — cu cârje, fără cârje — să îmi văd de treabă în mod normal", a spus Ponta petru sursa mai sus citată.

Întrebat dacă există varianta să își înainteze demisia după perioada de refacere, după interimatul lui Gabriel Oprea sau în timpul interimatului, premierul a răspuns: "Problema nu e persoana mea. Problema este că nu există în acest moment o variantă la actualul guvern. Și așa, ce să facem? Să plecăm și să zicem: după noi, potopul? Nu, nu am fost niciodată acest gen de om și nu voi fi niciodată".
În ceea ce privește desemnarea lui Oprea ca premier interimar, Ponta a explicat că a făcut această alegere întrucât acesta este singurul vicepremier votat de Parlament.
"Eu am un vice-prim-ministru. Unul singur. Nu erau trei sau cinci, să aleg dintre ei. Unul singur. Și eu ce să fac, să zic: cât sunt bolnav, nu mă înlocuiește vice-prim-ministrul, votat de Parlament, publicat de Monitorul Oficial, ci mă înlocuiește un alt ministru, care devine șeful vice-prim-ministrului? Cine mai înțelegea ceva din chestia asta? De-abia atunci era o chestie total ciudată și de neînțeles”, a încheiat Ponta.