Anchetatorii caută informații despre o presupusă mită de două milioane de euro, oferită în schimbul deblocării unei plăți a statului pentru reabilitarea unui tronson de cale ferată pe ruta București-Constanța.

Această investigație din dosar a fost realizată cu sprijinul Oficiului European de Luptă Antifraudă, dar ar fi existat o anchetă și în Belgia, a informat Realitatea TV, scrie flux24.

Astfel, anchetatorii caută informații despre o presupusă mită de două milioane de euro, oferită în schimbul deblocării unei plăți a statului pentru reabilitarea unui tronson de cale ferată pe ruta București-Constanța.

Cel care l-ar fi denunțat pe Victor Ponta ar un om de afaceri italian. Acesta s-ar fi întâlnit cu Victor Ponta în Italia, după ce belgienii au început investigația în acest caz, punându-și de acord denunțul chiar cu fostul premier.

Mario La Sala este prieten cu Ovidiu Silaghi și se prezenta drept consilier al europarlamentarului italian Giovanni La Via, membru în partidul lui Silvio Berlusconi.

Victor Ponta îl cunoaște pe Giovani La Via și s-ar fi întâlnit cu acesta în Italia. Fostul premier a negat însă această informație.

 

Te-ar putea interesa și: