Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta infirmă informaţiile potrivit cărora România ar urma să preia 7.000 de imigranţi
Victor Ponta infirmă informaţiile potrivit cărora România ar urma să preia 7.000 de imigranţi

Victor Ponta infirmă informaţiile potrivit cărora România ar urma să preia 7.000 de imigranţi

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, că la Guvern nu există niciun document oficial cu privire la redistribuirea în România a 7.000 de refugiați, informație publicată de către ziarul britanic Daily Mail.

"Asta a apărut într-un ziar din Marea Britanie, în Daily Mail. Nu există la Guvernul României niciun fel de document de niciun fel referitor la această cifră de 7.000 de refugiați. În perioada când nu eram la Guvern, era domnul Oprea interimar, a existat o discuție în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și probabil și cu președintele pe această temă", a afirmat Ponta într-o emisiune la RTV. 

României i-ar reveni să primească 6.937 de refugiaţi, conform cotei sale de 3,7%, potrivit unui plan care ar fi fost întocmit de lideri europeni în vederea distribuirii a 160.000 de refugiaţi pe continent, scrie site-ul tabloidului britanic Daily Mail joi, invocând un document "divulgat" în presă.

Refugiaţii care au ajuns în Italia, Grecia şi Ungaria ar urma să fie distribuiţi între statele membre ale Uniunii Europene (UE), în funcţie de populaţia şi puterea economică a fiecărui stat în parte, scrie Mail Online.

Astfel, Germania ar urma să acorde azil unui număr de 35.000 de refugiaţi, Franţa ar urma să accepte 26.000, iar Spania – 16.000.