Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta îl propune pe Mircea Dușa premier INTERIMAR
Victor Ponta îl propune pe Mircea Dușa premier INTERIMAR

Victor Ponta îl propune pe Mircea Dușa premier INTERIMAR

Premierul Victor Ponta a anunţat, la Palatul Parlamentului, că îl va propune prim-ministru interimar pe Mircea Duşa, ministru al Apărării.

"La ora 16,00 o să avem o ultimă şedinţă de guvern, să le mulţumesc colegilor şi să adoptăm ultimele acte care erau în lucru, după care în această seară îi transmit preşedintelui Iohannis şi demisia mea şi propunerea ca domnul Mircea Duşa să fie prim-ministru interimar", a scris Victor Ponta.

El a adăugat că este important ca Guvernul să funcţioneze în zilele următoare, pentru că sunt multe lucruri care nu pot să aştepte după toate procedurile politice şi parlamentare.

"Când îi trimit preşedintelui demisia îi trimit şi o propunere, pentru ca, repet, până ce se îndeplinesc procedurile privind desemnarea unui noi Guvern, votarea acestuia, să ştiu că e cineva care se ocupă 24 de ore din 24 ca toate lucrurile să fie în regulă", a precizat Ponta.

El a adăugat că marţi seara a vorbit cu oamenii care l-au susţinut. "Aseară nu (am vorbit cu Iohannis – n.r.). Am vorbit cu dl. Oprea, am vorbit cu dl. Dragnea, am vorbit cu dl. Daniel Constantin – normal, oamenii care m-au susţinut şi le-am spus că asta cred că este decizia corectă, pentru că într-o stare de tulburare, de incertitudine, de frământări riscăm să stricăm tot ce am făcut bun până acum şi chiar e păcat", a punctat Ponta adăugând că nu va merge la Cotroceni.