Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta: Evident că voi colabora cu președintele Iohannis instituțional
Victor Ponta: Evident că voi colabora cu președintele Iohannis instituțional

Victor Ponta: Evident că voi colabora cu președintele Iohannis instituțional

Premierul Victor Ponta a declarat, la Antena 3, că încă nu s-a întâlnit cu președintele Iohannis, de la întoarcerea sa în țară, dar că va continua colaborarea instituțională cu șeful statului, deoarece este vorba despre o obligație pe care o are față de cetățeni.

"Evident că voi colabora cu președintele Iohannis instituțional. E normal acest lucru, e datoria mea față de cetățenii acestei țări, e și datoria domniei sale", a declarat Ponta la Antena 3.

El a precizat că, în cadrul acestei colaborări instituționale, așteaptă ca șeful statului să se pronunțe cu privire la un nou titular la Ministerul Transporturilor, loc rămas vacant după demisia lui Ioan Rus: "Sunt convins că, atunci când se va întoarce (…) îmi va numi un ministru la Transporturi. Că știți că domnul Rus și-a dat demisia în ziua aceea și de atunci e tot ministru, împotriva voinței lui. Nu mi s-a mai întâmplat vreodată și nu i s-a mai întâmplat cuiva vreodată să nu mai vrea să fie ministru și să nu-i semneze președintele demisia. Deci evident că vom colabora".

Victor Ponta a admis că relațiile cu președintele sunt în acest moment "un război rece", dar există o ieșire din acest impas.

"Este, categoric ( n.r. un război rece). Până în 5 iunie, ora 12.00, am avut cea mai normală, civilizată și constructivă relație cu domnul președinte Iohannis. (…) Pe 5 iunie, după ce m-a chemat domnul procuror la DNA, domnul președinte a zis să îmi dau demisia. În acea secundă, domnul Iohannis nu a fost președintele României, a fost președintele Alinei Gorghiu și al lui Cătălin Predoiu și al lui Blaga. (…) Nu am înțeles nici acum de ce a dezbrăcat haina de președinte al României și a îmbrăcat-o din nou pe cea de președinte al PNL. (…) Nu război, nu mai e relația normală și benefică pentru România pe care am avut-o", a spus Victor Ponta.