”Nu aș vorbi despre cine este ofițer acoperit pentru că e ilegal și aș da un semnal prost instituțiilor, unul de instabilitate. Ar fi o iresponsabilitate. Eu sunt vicepreședinte al CSAT. E evident că Băsescu nu se referea la mine pentru că a declarat că a verificat membrii Guvernului”, a spus prim-ministrul.

Dacă doamna sau domnul la care face referire Băsescu este ofițer al serviciilor române trebuie felicitat. Dacă era al Rusiei sau al Coreei de Nord, era altceva.”, a mai  declarat Victor Ponta.

Traian Băsescu a afirmat marți că există candidați la prezidențiale care au fost ofițeri sub acoperire și nu au declarat acest lucru în CV. Președintele a avertizat că dacă ei nu vor afirma public acest lucru, va fi obligat să o facă el.

"Încă mai cred că candidații au timp să-și completeze CV-ul dacă au fost ofițeri acoperiți sau nu. Dacă nu, o voi face eu, pentru că am obligația să o fac. Când discutăm de funcția de președinte al României, nu poți să nu informezi, nu spune nimeni să o facă Serviciul, dar candidatul are obligația să o facă. Voi fi în măsură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton”, a spus şeful statului.