Victor Ponta își menține poziția cu privire la Guvernul Ludovic Orban. Nu-l va vota, însă a anunțat că parlamentarii PRO România vor fi prezenți în sală, pentru realizarea cvorumului, cu o singură condiție: premierul desemnat, Ludovic Orban, să-i schimbe pe cei trei miniștri care au primit aviz negativ după audierile din comisiile parlamentare. Mai precis, este vorba Florin Cîțu, propus la Finanțe, Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii și Ion Ștefan, propunerea pentru Ministerul Dezvoltării.

Victor Ponta: „Ludovic Orban trebuie să facă o chestiune de bun simț”

Consultările celor din PRO România, cu privire la asigurarea cvorumului vor continua luni, a declarat Victor Ponta la România TV.

„O să discutăm luni dimineață, toti parlamentarii PRO Romania. În măsura în care domnul Orban nu respectă regulile din Parlament, să schimbe cei 3 miniștri respinși de comisii… Știți, am avut și eu majoritate cu USL, de 70%. A picat un ministru în comisie, l-am schimbat imediat. Domnul Cioloș a schimbat, domnul Orban zice că la el nu se aplică regulile. Domnul Orban are timp până luni la ora 14:00 să facă o chestiune de bun simț, să propună alți miniștri în locul celor picați. Aici nu vorbim despre orice miniștri, vorbim de Muncă, Finanțe și Dezvoltare Regională, trei poziții importante”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta, condiții dure pentru susținerea Guvernului PNL

Pe dat de 23 octombrie, imediat după negocierile cu Ludovic Orban, Victor Ponta a subliniat faptul că pentru a primi susținere, viitorul guvern va trebui să respecte și așteptările electoratului de stânga.

„Noi am votat pentru moțiunea de cenzură pentru că Guvernul Dăncilă e incompetent, incapabil să rezolve problemele țării. Asta nu înseamnă că o să votăm un guvern pe care nu-l considerăm bun. O să votăm când vom considera că guvernul va respecta așteptările electoratului nostru. Dacă am rezistat până acum la presiunile și amenințările PSD, vom rezista și de acum”, a punctat Victor Ponta.