Evenimentul ZileiInternationalVictor Orban, atac la George Soros: „Foloseşte o reţea de tip mafiot”

Victor Orban, atac la George Soros: „Foloseşte o reţea de tip mafiot”

Victor Orban, atac la George Soros: „Foloseşte o reţea de tip mafiot”
Victor Orban, premierul Ungariei, susține că rețeaua de tip mafiot a lui George Soros vrea o Europă nouă, mixtă, în timp ce Ungaria nu dorește să-și rezolve problemele demografice cu emigranţi, ci cu copii maghiari.

Într-un interviu radiofonic pentru emisiunea „Bună dimineața, Ungaria!” a postului de radio Kossuth, Victor Orban a declarat despre şedinţa Parlamentului European (PE) din ziua anterioară, desfăşurată la Strasbourg, unde s-a adoptat – cu voturi şi din partea Partidului Popular European (PPE) – hotărârea privind situaţia statului de drept în Ungaria şi în Polonia că Fidesz s-a aflat la un centimetru distanţă de ieşirea din PPE, deoarece majoritatea partidelor din această grupare “ne-a trădat”.

Conform flux24.ro, Victor Orban, președintele Fidesz, a spus că nu au părăsit PPE doar pentru că francezii, spaniolii şi italienii „au fost în mod clar de partea noastră”, iar în dezbaterea în sânul PPE au afişat o atitudine solidară cu Ungaria. Premierul Ungariei a mai spus că “dacă însă aliaţii noştri ne trădează – aşa cum şi majoritatea Partidului Popular ne-a trădat ieri, atunci nu mai avem ce căuta printre ei”, adăugând că „totuşi, faptul că trei ţări serioase, francezii, spaniolii şi italienii au spus că maghiarii au dreptate, ne dă ceva speranţă în schimbarea în sânul PPE. Speranţa e tot mai puţină, dar încă există. Altfel, azi dimineaţă nu am mai fi membri PPE.”

Victor Orban a precizat că a discutat despre acest subiect cu cancelarul austriac Sebastian Kurz și că urmează să se întâlnească și cu liderul CDU și cancelarul Germaniei, Angela Merkel. După ce va aborda tema și cu Donald Tusk, președintele PPE, „va trebui să ia o decizie.” Orban a mai subliniat faptul că  „situaţia nu poate rămâne aşa”: dacă PPE nu ia apărarea Ungariei, atunci “noi va trebui să creăm o nouă mişcare europeană cu caracter creştin-democrat” şi „vom avea aliaţi pentru a lansa această mişcare”.

În opinia lui, nu e surprinzător faptul că majoritatea pro-migraţionistă a PE – socialiştii, liberalii, verzii – la care a aderat şi opoziţia din Ungaria, a votat împotriva Ungariei, pentru că aceste forţe detestă atitudinea ostilă migraţiei a acestei ţări.

Orban crede că în spatele acestei situații stă activitatea intensă a reţelei Soros în PE şi în politica europeană. „Evident, în spatele acestor acţiuni se află reţeaua Soros”, a declarat premierul Ungariei, numindu-l pe George Soros oligarhul numărul unu din lume, care „foloseşte o reţea de tip mafiot pentru a-şi desfăşura activitatea politică şi pentru a influenţa politica europeană”.

Orban a mai spus că în timp ce această reţea vrea o Europă nouă, mixtă, Ungaria nu vrea să rezolve problemele demografice cu emigranţi, ci cu copii maghiari.

Din punctul de vedere al Ungariei, prim-ministrul consideră cel mai important că poziţia austriecilor nu schimbă faţă de migranţi, ei se opun migraţiei şi stăruie cu insistenţă asupra apărării graniţelor. Pe de altă parte, a evidenţiat prim-ministrul, cancelarul Austriei este favorabil creşterii competitivităţii, ceea ce este în concordanţă cu poziţia celor patru ţări de la Visegrád.

În schimb, consideră o veste proastă poziţia fermă a austriecilor împotriva energiei atomice, ei atacă orice investiţie în industria energetică atomică, o poziţie defavorabilă nu numai Ungariei (din cauza centralei de la Paks), dar şi Cehiei.


Accesează: