Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Becali, REGRETĂ ARESTREA lui Borcea: „O să merg la el, este ca fratele meu. Toată lumea fuge, se ascunde, el s-a predat”
Victor Becali, REGRETĂ ARESTREA lui Borcea: „O să merg la el, este ca fratele meu. Toată lumea fuge, se ascunde, el s-a predat”

Victor Becali, REGRETĂ ARESTREA lui Borcea: „O să merg la el, este ca fratele meu. Toată lumea fuge, se ascunde, el s-a predat”

Cristian Borcea, fostul acționar de la Dinamo, s-a predat în această dimineață la Poliția Ilfov, după ce aseară a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre, care a primit 9 ani de detenție.

Fostul oficial dinamovist a fost deja încarcerat la Penitenciarul Rahova. Victor Becali regretă situația lui Borcea și a mărturisit că va merge să-l viziteze la închisoare. 

Ca prieten îmi pare foarte rău, ce poziţie pot să am, am fost la el şi aseară, îmi pare rău. Eu, din ce ştiu nu era foarte implicat în povestea asta, ca dovadă că a fost şi achitat în primă instanţă. Cumpărase printr-un împuternicit nişte lucruri pe care le-a şi vândut înapoi, nişte acţiuni, ştiu povestea asta, dar nu ai ce să faci, este o hotărâre a instanţei, nu ai ce face, asta am făcut şi eu asta a făcut şi el. Cum putea să fie când eşti achitat în fond şi primeşti 5 ani, la contopire vor fi nu 5, 6 ani, cum poţi să fi decât dărâmat, trebuie să îi nască soţia, copiii, cum poţi să fi într-o asemenea?…Eu am trecut prin astea şi ştiu ce înseamnă. Nu vă doresc să treceţi prin momentele astea, dar să stai atâţia ani în procese cum a fost Dragomir, să stai, om în vârstă, copi, nepoţi, familie, că nu eşti implicat doar tu, este şi familia şi apoi a fost achitat. Foarte bine că a fost achitat, slavă Domnului, dar să stai cu chestia asta zi şi noapte, nu pot să înţeleg cum se poate, Dumnezeu să înţeleagă.

Lui Mazăre i-a dat 4 ani în prima instanţă, lui Gică Popescu nu putea să îi dea 4 ani în prima instanţă, nu putea să îi dea 4 ani cu suspendare în prima instanţă pentru că încurcau socotelile şi candida. Mi-e greu să înţeleg. O să merg la Cristi Borcea, este prietenul meu, eu nu pot să mă dezic de Borcea niciodată, este prietenul meu, este ca fratele meu şi când o să pot o să mă duc la el sau ce pot să fac pentru el, o să fiu aproape de el şi de familia lui aşa, ca prieten, că în rest nu are nevoie de nimic, are tot ce îi trebuie. Este o perioadă grea, la început este o perioadă destul de grea, dar asta este ce poţi să faci, nu am fugit, nu fugim, nu fuge, nu, toată lumea fuge se ascunde, s-a predat. Alţii nu s-au predat, fug, stau şi câştigă şi procese, asta-i viaţa”, a declarat fostul impresar Victor Becali pentru Mediafax.