Evenimentul Zilei > Justitie > Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului: „Bă, ne-o fi filmat că am dat PLICUL?”
Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului: „Bă, ne-o fi filmat că am dat PLICUL?”

Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului: „Bă, ne-o fi filmat că am dat PLICUL?”

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Lazăr Iordache se teme că Direcţia Naţională Anticorupţie l-a filmat în momentul remiterii plicului cu bani, în cadrul întâlnirilor în scopul intervenţiilor pentru alocările bugetare către cele două spitale.

Agerpres scrie că informaţia apare în referatul procurorilor DNA prin care se solicită arestul preventiv pentru 30 de zile pe numele lui Lazăr Iordache, reţinut sub acuzaţii de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

"Cu această ocazie, Iordache Lazăr își exprimă temerile că DNA să îl fi filmat în momentul remiterii plicului cu bani ('Bă, ne-o fi filmat că am dat plicul?'). Inculpatul se interesează dacă s-a emis ordinul cu alocările bugetare către cele două spitale, martorul răspunzându-i că, având în vedere că nu a fost numit un nou ministru al Sănătății ca urmare a demiterii fostului ministru (…), nu are cine să semneze ordinul. Inculpatul îl asigură pe martor că persoanele cu care lucrează sunt de încredere și îi promite că și în viitor vor colabora la fel. Totodată, inculpatul i-a solicitat (…) să-și exercite influența pe lângă un funcționar din cadrul MS, pe nume (…) , jurist, să-l ajute cu un proiect de separare a compartimentului în care își desfășoară activitatea din cadrul ANMDM, pentru a avea o autonomie mai mare", se artă în referat.