Evenimentul Zilei > Actualitate > Vicecampioana riscă să nu ia viză de Europa
Vicecampioana riscă să nu ia viză de Europa

Vicecampioana riscă să nu ia viză de Europa

ASA Târgu Mureș are mari probleme financiare și este în pericol să intre în insolvență. Această situație i-ar exclude pe ardeleni din cupele europene

Chiar dacă a reușit cel mai bun sezon din istorie și a fost la un pas să devină campioana din Liga I, ASA Târgu Mureș are mari bătăi de cap. Problema este legată de bani și ar putea crea o situație dramatică.

Vicecampioana are datorii totale de aproximativ 4 milioane de euro, iar din această sumă, 1,5 milioane de euro trebuie să ajungă la jucătorii și antrenorii care au pus umărul la performanța din stagiunea precedentă. Conform supervizor.ro, la data de 11 iunie, unul dintre creditori, hotelul Belvedere din Sovata, a depus o cerere de intrare în insolvență.

Instanța a fixat primul termen în cazul acestei spețe la data de 1 iulie, astfel că „roș-albaștrii” sunt în pericol să nu participe în cupele europene.


ASA Târgu Mureș, vicecampioană în ultimul sezon al campionatului intern, trebuie să evolueze în turul al treilea preliminar din Liga Europa


ASA Târgu Mureș trebuie să evolueze în turul al treilea din preliminariile Ligii Europa și are ca obiectiv calificarea în grupele competiției. Viorel Duru, președintele Comisiei de Licențiere din cadrul FRF, a confirmat pentru „Evenimentul zilei” că ASA poate fi exclusă din cupele europene.

„Cazul celor de la Târgu Mureș depinde foarte mult de momentul în care se va intra în proces. Dacă i se cere acest lucru, procedura ar putea să dureze cel puțin un an. Dar dacă intră în insolvență în următoarelele săptămâni, atunci ASA Târgu Mureș nu va putea participa în cupele europene”, ne-a declarat Viorel Duru.

Fruntașele nu au drept de participare

Din cauza problemelor financiare cu care se confruntă majoritatea echipelor din campionat, Liga I a ajuns într- o situație unică în Europa. Și asta pentru că va trimite în cea de-a doua competiție intercluburi, pe FC Botoșani, formație ce a terminat campionatul pe locul al optulea. În acest moment, echipele care vor evolua în cupele europene sunt: Steaua, câștigătoarea campionatului (turul al doilea din preliminariile Ligii Campionilor), ASA, locul secund (turul al treilea al preliminariilor Ligii Europa), Astra Giurgiu, locul al patrulea (turul al doilea al preliminariilor Ligii Europa), FC Botoșani, locul opt (turul întâi preliminar al Ligii Europa).

CFR Cluj, locul trei (insolvență), Petrolul, locul cinci (insolvență), CS „U” Craiova, locul 6 (înființată doar de doi ani) și Dinamo, locul șapte (insolvență), nu au drept de participare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: