Evenimentul Zilei > EVZ Play > VIAȚA TRĂITĂ SUB ZEI. ENIGME VECHI DE 7000 DE ANI. Ep.2
VIDEO

VIAȚA TRĂITĂ SUB ZEI. ENIGME VECHI DE 7000 DE ANI. Ep.2

Timpul, în trecerea lui, ne oferă diferite perspective asupra vieții trecute și în parte e meritul evoluției tehnologice. Mult din trecutului nostru, poate chiar 90%, este necunoscut și se găsește sub pământ iar de acolo îl descoperim și cercetăm cu ajutorul unor apărate din ce în ce mai complicate – ei bine, descoperim, dar trebuie să și înțelegem.

Găsim cu precizie cioburi ale unei civilizații necunoscute, le curățăm, restaurăm și ne bucurăm văzând un obiect renăscut după 7 milenii, cum este în cazul sitului arheologic de la Cristian. Dar suntem în stare să le înțelegem rostul, menirea într-o lume dispărută cu tot cu secretele ei?

Aici tehnologia se oprește. Și apare un factor pur uman, o raritate născută dintr-o educație autoimpusă și o viață dusă undeva într-un ipotetic turn de fildeș – se numește revelație. Poate așa, și este o probabilitate necontrolabilă care, culmea, împinge știința înainte, vom găsi drumul spre lumile trecute și nu numai. Așa poate vom găși o logică a celei mai vechi măști din Europa, masca de ceramică descoperită în situl arheologic de la Cristian I și expusă la Muzeul din Burkental din Sibiu, ori a vasului cu două guri datat acum aproape 7000 de ani în urmă, vas ce se folosește astăzi în industria chimică și farmaceutică, artefacte unicat descoperite de eruditul arheolog, profesorul Sabin Luca. Cui au fost dedicate aceste piese unicat? Cine le-a realizat și în ce scop?

Noua serie de emisiuni Evenimentul Istoric dedicate preistoriei României și realizate de Leonardo Tonitza, nu caută doar posibile răspunsuri ci mai ales o logică a unei lumi din care au rămas doar niște frânturi. ,,Viața trăită sub zei,, din care vineri ora 12.00 este difuzat primul episod, aduce în atenție descoperirile unicat ale unui cercetător dedicat, arheologul Sabin Luca, directorul muzeului Brukental din Sibiu, din situl arheologic de la Cristian I și a unor artefacte uimitoare care trebuie să fie cunoscute de cât mai multă lume, deoarece doar cunoscându-ne trecutul putem privi fără teamă spre viitor.

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: