Viaţa la bloc, în apartamente de milioane de euro

Viaţa la bloc, în apartamente de milioane de euro

Cel mai scump penthouse din Capitală costă 2 milioane de euro. Altul, de 1,5 milioane de euro, este scos la vânzare încă de anul trecut.

În anii ’80, doar din ochi, Ceauşescu făcea să se evapore mii de case pentru a construi "penthouse-uri" oamenilor muncii: "Tovarăşi, aici să facem blocuri!". Iar pentru că prosperitatea "republicii noastre socialiste" o cerea, răsăreau peste noapte macarale, bludozere care râmau la temelie şi maşini care cărau pământul la marginea oraşului. În câteva luni, ca furnicile, în şir indian, vedeai cum intră în bloc mese, scaune, un recamier şi în cel mai fericit caz o bibliotecă din lemn masiv rămasă moştenire de la bunica.

Între timp, pe ici colo, lucrurile s-au mai schimbat. Nu mai faci rând pe liste ca să primeşti casă şi nici nu poţi să te mai plângi că nu ai dreptul să-ţi cumperi un apartament precum cei din Paris, Berlin sau Roma.

Zona umflă preţul

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum contul gras din bancă se cere cheltuit, trebuie neapărat să-i faci o vizită celui mai scump penthouse din România. Potrivit site-ului imobiliare.ro, cel mai mare de profil, costă 2 milioane de euro, e în Capitală şi are vedere spre parcul Herăstrău. "E pe Şoseaua Nordului, una dintre cele mai căutate zone rezidenţiale de lux . Printre punctele forte şi de atracţie ale acestei zone trebuie să specificăm, în primul rând, parcul Herăstrău, aflat în imediata vecinătate, restaurantele de lux şi terasele elegante din împrejur, imobilele de locuinţe cu arhitecturi moderne şi deosebite", ne-a explicat Eliza Dragomir, reprezentat al Perfect Casa, agenţia care se ocupă de vânzarea penthouse-ului.

Living cât un apartament cu trei camere

Agentul care se ocupă de vânzarea imobilului mai spune şi că ai avea avantajul faptului că centrul oraşului şi mai multe zone comerciale sunt la îndemână. Penthouse-ul se află la ultimele etaje, 5 şi 6, într-un imobil contruit în anul 2007. Suprafaţa totală este 350 mp, în care sunt compartimentate: un living cu loc de luat masa de 70 mp (cam cât un apartament cu 3 camere), o bucătărie de 15 mp şi 4 dormitoare, fiecare de 20 mp. Cei care îl vând spun că apartamentul este foarte aerisit, cu spaţii largi şi luminos datorită ferestrelor mari. Cei care vor să se mute în această casă nu trebuie să mai investească decât în mobilier. Finisajele sunt de lux şi toate componentele care intră în dotările casei poartă semnătura unor branduri renumite în domeniu. La etaj se ajunge printro scară interioară. Sus e o terasă de unde se poate admira parcul Herăstrău şi Piaţa Presei. Tot de aici se poate admira apusul soarelui.

Monaco: 308 milioane de dolari

Pe următorul loc, la distanţă de 500 de mii de euro, e un apartament situat tot în zona Herăstrău. Acesta e scos la vânzare de proprietari de cel puţin un an şi încă nu şi-a găsit cumpărător. Costă 1, 5 milioane de euro, are o suprafaţă utilă de 436 mp, împărţită în 5 camere, 5 băi şi două balcoane. Viitorii proprietari ar putea avea la dispoziţie şi patru locuri de parcare. E complet mobilat şi utilat, de la fier de călcat până la cuptor cu microunde şi televizor.

Însă pare un mizilic pe lângă cel mai scump penthouse din lume. În luna septembrie a anului trecut, la o săptămână după ce în Londra se vânduse un apartament cu 220 de milioane de dolari, un miliardar a hotărât să-şi subţieze conturile pentru a se instala pe primul loc în ceea ce priveşte cel mai scump penthouse. A dat 380 de milioane de dolari pentru un apartament în Monaco.

Penthouse-ul achiziţionat de un şeic are două biblioteci imense, e dotat cu piscină la etaj şi o terasă imensă cu verdeaţă, o cameră de distracţii cu biliard, cinema, jaccuzi şi spa. De asemenea, există şi o cameră unde se pot ţine conferinţe. Numai renovarea a costat aproximativ 40 de milioane de dolari. Pe plafon sunt aplicate frunze din foiţă de platină.

PE JUDEŢE

Cele mai scumpe apartamente

IAŞI

  • 205.000 euro. Situat în zonă ultracentrală, apartamentul are 4 camere, 3 balcoane, iar suprafaţa totală este de 185 mp. Se află la etaj intermediar, într-un bloc tip vilă, construit în 1995. Printre dotări se află centrala termică, 2 aparate de aer condiţionat, gresie, faianţă, tâmplărie din lemn masiv, mobilier din lemn masiv, bucătărie mobilată şi utilată.

CLUJ

  • 300.000 de euro. Apartamentul este situat la etajul 4 al unui imobil nou, cu orientare sudică şi panoramă spre dealul Feleac. Este compus din 4 dormitoare, living room, bucătărie, 2 băi, 2 balcoane şi o terasă, cu o suprafaţă totală utiliă de 183 mp şi o terasă de 80 mp. Este mobilat şi are toate utilităţile la standarde moderne.

TIMIŞOARA

  • 350.000 euro. Este situat în palatul Dauerbach şi are balcon cu vedere în Piaţa Operei. Imobilul a fost contruit în 1913, în stil art nouveau şi a fost amenajat în 2008. Apartamentul are 2 intrări şi poate fi împărţit în două. Are 2 centrale termice, 4 băi, bucătărie. În prezent este folosit ca sediu de firmă.

CONSTANŢA

  • 399.000 euro. Apartamentul este complet mobilat, are două livinguri, 4 dormitoare, 4 grupuri sanitare, o bucătărie, două terase de 14 mp fiecare, 8 dressing-uri. La intrarea în apartament şi în băi s-a montat marmură pe par doseală. Este supravegheat cu sistem de alarmă, iar la garaj există telecomandă. Toate materiale de finisare au fost aduse din Statele Unite.

BRAŞOV

  • 599.000 euro. Apartamentul este situat în Centrul Vechi al oraşului, în zona Avram Iancu. Penthouse-ul are 300 mp şi este situat într-un imobil de 8 etaje, construit în 2007. Are 4 camere, 3 băi şi 2 balcoane. E utilat complet, de la mobilier, uscător de păr şi sandwich maker, până la aspirator şi fier de călcat. Proprietarul are la dispoziţie şi două locuri de parcare în garajele blocului.

Sursa: imobiliare.ro