Evenimentul Zilei > EVZ Special > Viața de coșmar a unei actrițe abuzate, povestită în autobiografia ei
Viața de coșmar a unei actrițe abuzate, povestită în autobiografia ei

Viața de coșmar a unei actrițe abuzate, povestită în autobiografia ei

Crescută într-un cult poligam ciudat, forțată de mamă să trăiască cu un bărbat, pe când era doar o adolescentă, apoi agresată sexual de Weinstein. Aceasta a fost viața lui Rose McGowan.

Actrița și cântăreața americană Rose McGowan (44 de ani) relatează în noua sa carte de memorii „Brave” (Curajoasă – n.r.) viața marcată de abuzuri și agresiuni, pe care a dus-o din copilărie până a ajuns la Hollywood și ce i s-a întâmplat într-o întâlnire cu celebrul producător de cinema Harvey Weinstein, acuzat de zeci de vedete de hărțuire sexaulă.

Harvey Weinstein, producătorul de filme acuzat de hărțuire sexuală și viol de zeci de actrițe FOTO:DREAMSTIME

„Copiii lui Dumnezeu”

Actrița a dezvăluit cum a fost crescută între membrii unei secte poligame, numită „Copiii lui Dumnezeu”. Familia lui Rose a părăsit comunitatea respectivă atunci când liderii acesteia au început să încurajeze relațiile sexuale cu copiii.

Părinții ei s-au despărțit, iar Rose, care era doar un copil la vremea aceea, își amintește că a pendulat, o vreme, între casa tatălui său și cea a mamei. S-a mutat apoi, împreună cu mama la Los Angeles, unde femeia și-a găsit „un iubit mitoman”, care, spune McGowan, a fost ulterior inculpat pentru abuz sexual asupra propriei fiice.

Când a plecat să locuiască cu iubitul ei, mama și-a lăsat fiica, de doar 15 ani, să trăiască alături de un bărbat de 20 ani, William, căruia i-a cerut să aibă grijă de ea. Adolescenta a fost, astfel, forțată să locuiască cu tânărul ce s-a dovedit, foarte repede, a fi violent și abuziv. Potrivit autobiografiei, William a strangulat-o o dată și a târât-o pe jos, ținând-o de guler.

A reușit, în cele din urmă, să scape, fugind cu mașina lui, un Ford Explorer. „Am falsificat semnătura lui pe actele mașinii și am vândut-o pentru o mașină sport, am plecat și n-am mai privit înapoi”, a scris ea. „A fost sfârșitul relației mele cu William. M-am simțit puțin vinovată, dar unghiile smulse de la picioare mi-au amintit că nu am ce să regret”, a povestit actrița.

La scurt timp, McGowan a devenit iubita patronului unui bar, care a fost ucis. Autorul crimei a rămas necunoscut, dar Rose a reușit să meargă mai departe.

Ipocrizia de la Hollywood

Rose McGowan povestește, în carte, și o întâmplare petrecută între ea și producătorul Harvey Weinstein, în 1997, la Festivalul de Film Sundance. Avea întâlnire cu Weinstein, la micul dejun, dar când a ajuns la restaurant a aflat că întâlnirea s-a mutat în apartamentul lui. A urcat la el în cameră, iar Weinstein i-ar fi smuls hainele de pe ea, a obligat-o să stea în jacuzzi și i-a făcut sex oral, în timp ce se masturba.

Supărată pe colegi

„Dl. Weinstein neagă acuzațiile lui Rose McGowan legate de actul sexual non-consensual”, precizează o declarație transmisă presei de avocații lui Weinstein. El susține că niciodată nu s-a răzbunat pe o femeie care i-a refuzat avansurile. La scurt timp după acel atac, acum 20 de ani, Mc Gowan a primit 100.000 de dolari, în urma unei înțelegeri cu producătorul căzut acum în dizgrație.

Rose McGowan şi Asia Argento, actrițele care au şocat industria cinematografică în 2017 – când l-au acuzat pe Weinstein de agresiune sexuală – au declarat, luni, că n-au fost invitate la Globurile de Aur. McGowan a denunțat „ipocrizia Hollywood-ului" și a subliniat că nu ar trebui să uite nimeni că ea a fost cea care „a rupt tăcerea".