Evenimentul Zilei > Sport > Veşti rele pentru tricolori. Fanii sunt interziși pe Național Arena
Veşti rele pentru tricolori. Fanii sunt interziși pe Național Arena

Veşti rele pentru tricolori. Fanii sunt interziși pe Național Arena

Din cauza pantei ascendente pe care a înregistrat-o, în ultimul timp, pandemia de coronavirus în ţara noastră, oficialităţile nu îşi dau acordul pentru deschiderea porţilor „Arenei Naţionale”.

Chiar dacă preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a insistat în ultima perioadă, pe lângă autorităţile de la Palatul Victoria, ca meciul tricolorilor de pe „Arena Naţională”, cu Germania, să se dispute cu spectatori în tribune, institutiţiile de stat au rămas de neînduplecat.

Naţionala pregătită de selecţionerul Mirel Rădoi nu va avea parte de sprijinul suporterilor la jocul de debut din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2022, cu Macedonia de Nord, dar seful de la FRF şi-ar fi dorit ca măcar 30% din capacitatea fostului stadion „Lia Manoliu” să poată fi acoperită la cea de-a doua partidă găzduită de Bucureşti, cu nemţii lui Joachim Low.

Pandemia de coronavirus nu dă semne de oboseală

Situaţia epidemiologică din ţara noastră nu s-a îmbunătăţit deloc în ultimele zile, iar oficialităţile guvernamentale nu vor să rişte să deschidă porţile „Arenei Naţionale” pentru cele două dispute programate la sfârşitul acestei luni.

Deşi nu s-a făcut încă un anunţ oficial din partea autorităţilor, hotărârea a fost deja luată. Căpitanul Vlad Chiricheş şi ceilalţi coechipieri ai săi vor fi nevoiţi să evolueze, din nou, fără fani în tribune, la fel cum au făcut-o şi în toate cele trei confruntări disputate pe teren propriu, în anul 2020.

Primul meci al tricolorilor din această grupă a preliminariilor nu va mai fi găzduit, aşa cum fusese stabilit initial, de stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti. Din dorinţa tânărului selecţioner Mirel Rădoi de a evita stresul unei deplasări de la Ploieşti la Bucureşti, după partida cu Macedonia de Nord, Federaţia Română a decis în ultimul moment, mutarea acestui duel tot pe „Arena Naţională”.

În cazul în care rata infectărilor va rămâne în continuare la acelaşi nivel ridicat, iar vaccinarea populaţiei nu va decurge într-un ritm mai accelerat, România riscă să nu poată primi suporteri în tribune nici la cele patru jocuri pe care urmează să le găzduiască la turneul final al Campionatului European din această vară.