Evenimentul Zilei > Vremea > Vești proste aduse de meteorologii. Și în următoarele două săptămâni, vremea va fi marcată de fenomene extreme
Vești proste aduse de meteorologii. Și în următoarele două săptămâni, vremea va fi marcată de fenomene extreme

Vești proste aduse de meteorologii. Și în următoarele două săptămâni, vremea va fi marcată de fenomene extreme

Vor fi valori ridicate ale temperaturilor și în următoarele două săptămâni, interval în care se va înregistra o căldură nespecifică pentru această perioadă.

În următoarele două săptămâni, valorile termice vor fi peste valorile normale pentru această perioadă, au anunțat meteorologii. Apoi, temperaturile vor mai coborî și se vor apropia de indicii normali.

Săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ale în regiunile intracarpatice și la munte.

Săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, dar și local deficitar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile centrale și nord-estice.

Specialiștii de la ANM au anunțat prognoza meteo pentru ziua de marți, 10 august 2021. Va fi caniculă în partea de sud a țării, în ziua de 10 august. Ploile își vor face simțită prezența în special în partea de est a României. A fost emis un cod galben de disconfort termic, valabil pentru jumătatea sudică a teritoriului, care rămâne în vigoare pe tot parcursul zilei de astăzi.

Zonele care se află sub cod galben de caniculă sunt: Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, București, Ilfov, Buzău, Călărași, Brăila, Tulcea și Constanța. De asemenea, după-amiază și seara se vor semnala local ploi și vijelii în special în partea de est a țării și în zonele montane.

Temperaturile maxime, conform meteorologilor ANM, se vor încadra între 26 de grade Celsius în nordul Moldovei şi 38 de grade Celsius în sudul Olteniei, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 şi 23 de grade Celsius. În plus, avertizează meteorologii ANM, dimineaţa şi noaptea, în zonele depresionare, se va instala ceaţa.

 

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: