Evenimentul Zilei > International > Vești de ULTIMĂ ORĂ legate de ROMÂNCA rănită GRAV în timpul atentatului de la Londra. Anunțul MAE
Vești de ULTIMĂ ORĂ legate de ROMÂNCA rănită GRAV în timpul atentatului de la Londra. Anunțul MAE

Vești de ULTIMĂ ORĂ legate de ROMÂNCA rănită GRAV în timpul atentatului de la Londra. Anunțul MAE

Tânăra româncă, aflată în stare gravă după atacul de la Londra, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, fiind transferată într-o altă unitate medicală pentru investigaţii suplimentare, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Celula de criză, aflată în coordonarea Centralei MAE, menţine permanent legătura cu unitatea medicală respectivă, cu autorităţile locale şi cu familia cetăţeanului român, căruia îi va acorda tot sprijinul necesar. Mai mult, spitalul amintit acordă asistenţă familiei victimei, scrie Agepres. 

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328, +44 20 76029833, +44 20 76036694, +44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

Două persoane de cetăţenie română au fost rănite în urma atacului de miercuri de la Londra. Una dintre ele a fost externată, a informat joi dimineaţa MAE. 

Miercuri, un bărbat a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster din Londra, iar după aceea a reuşit să înjunghie un poliţist şi a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de securitate. Poliţistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel şi doi dintre pietonii loviţi de maşina atacatorului.