Evenimentul Zilei > Social > Vești bune pentru bugetari! În decembrie vor primi bani în plus. Câți bani le intră în buzunare după ce legea salarizării a fost modificată
Vești bune pentru bugetari! În decembrie vor primi bani în plus. Câți bani le intră în buzunare după ce legea salarizării a fost modificată

Vești bune pentru bugetari! În decembrie vor primi bani în plus. Câți bani le intră în buzunare după ce legea salarizării a fost modificată

Veşti bune pentru bugetari. Dat fiind faptul că legea salarizării a fost modificată la 1 decembrie 2018, fiecare bugetar va primi o sumă de bani ce va reprezenta norma de hrană. Suma este impozabilă.

Astfel, fiecare instituție de stat va acorda normă de hrană cuantuml acesteia ridicându-se la aproape 200 de lei, după 35 la sută din sumă fiind reținuți drept contribuții sociale și 10 la sută impozit pe venit.

Indemnizația de hrană este calculată în funcție de salariul brut, care este, în acest moment, de 1.900 de lei, dar va fi majorat, cel mai probabil din ianuarie 2019, la 2.080 de lei. Două salarii brunte înseamnă 3.800 de lei în decembrie 2018 și 4.160 de lei în ianuarie, iar a 12-a parte înseamnă 316 lei în decembrie și 346 de lei începând din 2019.

Norma de hrană aferentă lunii decembrie va fi, însă, încasată în luna ianuarie 2019, motiv pentru care Guvernul trebuie să includă sumele în bugetul pe anul viitor.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.