Evenimentul Zilei > Actualitate > Vestea care DINAMITEAZĂ industria aviatică. Cum ai putea călători cu o viteză de 20 de ori mai mare decât cea a sunetului
Vestea care DINAMITEAZĂ industria aviatică. Cum ai putea călători cu o viteză de 20 de ori mai mare decât cea a sunetului

Vestea care DINAMITEAZĂ industria aviatică. Cum ai putea călători cu o viteză de 20 de ori mai mare decât cea a sunetului

Un avion hipersonic pentru pasageri ar putea deveni realitate până în 2030. Avionul spaţial ar putea transporta 100 de persoane, iar distanţa dintre Europa şi Australia ar putea fi parcursă în mai puţin de 90 de minute.

  6 VECHITURI ale armatei SUA la care Rusia nici nu VISEAZĂ. De ce tremură Moscova de zeci de ani | GALERIE FOTO 

Proiectul revoluţionar a fost propus de liderii industriei aerospaţiale germane în 2007, înainte de a fi abandonat, însă a fost repus pe tapet în acest an.

„Vrem să trasăm un plan de dezvoltare. Avem nevoie de o definire a misiunii şi vom face asta în acest an, în Faza A”, a declarat coordonatorul proiectului SpaceLiner, Martin Sippel.

Pentru a deveni realitate, proiectanţii au nevoie de fabuloasa sumă de 33 de miliarde de dolari, însă preţul unui bilet de călătorie va fi pe măsură: câteva sute de mii de dolari.

„Sute de milioane de pasageri călătoresc, anual, pe distanţe intercontinentale şi credem că spaţiul ar trebui să obţină o mică felie din acest tip de călătorie”, a declarat Sippel pentru Aviation Week.

Aparatul de zbor va fi urcat în spaţiu de o rachetă cu propulsie pe bază de hidrogen şi oxigen, iar motoarele vor accelera avionul la o viteză de 20 de ori mai mare decât cea a sunetului (aproximativ 24.500 km/h) în mai puţin de 10 minute, conform Daily Mail.

La altitudinea de 80 de km, naveta se va desprinde de rachetă şi va ateriza la destinaţie într-un timp record.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus şi din filmuleţul de mai jos cum va arăta SpaceLiner, avionul care va revoluţiona industria aviatică.