Evenimentul Zilei > EVZ Special > Veste proastă pentru românii din Marea Britanie. Brexit-ul lovește în plin
Veste proastă pentru românii din Marea Britanie. Brexit-ul lovește în plin

Veste proastă pentru românii din Marea Britanie. Brexit-ul lovește în plin

Românii stabiliți în Marea Britanie ar trebui să fie mai îngrijorați ca niciodată, pentru că nu se știe cât timp vor mai putea să își facă un viitor acolo.

După ce a părăsit Uniunea Europeană, Marea Britanie anunță că va „închide robinetul” pentru forța de muncă necalificată din afara țării. Cetățenii străini vor fi obligați să îndeplinească mai multe condiții.

Toți muncitorii care vor să lucreze în Regat vor fi obligați să dețină o ofertă de muncă, să îndeplinească condițiile salariale și să cunoască foarte bine limba engleză.

„Sistemul nostru de imigrație va închide robinetul pentru forța de muncă străină, ieftină și necalificată. De la anul, toți muncitorii vor trebui să câștige suficiente puncte pentru a putea munci în Marea Britanie. Vor trebui să vorbească engleza, să aibă o ofertă clară pentru un loc de muncă și să întrunească cerințele salariale”, a scris ministrul de interne Priti Patel în ediția de duminică a cotidianului The Sun.

Această măsură ii va afecta în special pe românii stabiliți în Marea Britanie. Asta pentru că mai mult de un sfert dintre europenii care au emigrat în Marea Britanie anul trecut sunt fie români, fie bulgari, iar noul anunț ar trebui să îi îngrijoreze, întrucât nu toți sunt muncitori calificați.

Noile reguli vor fi aplicate de anul viitor, după ce etapa de tranziție post-Brexit se va încheia, informează Reuters.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: