Parlamentarii sunt de părere că proiectul lor este unul avantajos tuturor şoferilor, aceştia nemaifiind nevoiţi să se deplasezeîn alt oraş pentru proces, în cazul în care nu a existat vătămare corporală.

„Statul tot la fel câştigă şi la Constanţa dacă mă judecă pe mine, şi la Iaşi. De ce ne deplasăm noi, dacă tot ajung la instanţă? De ce trebuie să ajung la Craiova, unde trec o dată pe an? Acolo mi s-a întâmplat şi trebuie să plec de la Vatra Dornei până la Craiova să mă duc să îmi susţin cauza. E vorba de timp, de bani consumaţi aiurea, o zi de muncă pierdută”, spune deputatul PSD Ioan Munteanu.

Iniţiatorii proiectului adaug că soluţia lor ar veni şi ăn ajutorul judecătorilor.

„Una e unde circulă cinci sute de maşini pe zi şi alta unde circulă cincizeci de maşini pe zi. Îi eliberăm şi pe judecătorii din zona aia. De exemplu, traversezi ţara, iei amendă la Timişoara şi eşti de la Buzău. Trebuie să te duci la Timişoara la proces. Nu tot judecători sunt şi la Buzău şi la Timişoara?”, argumentează Ion Melinte, eputat PSD.

Parlamentarii au iniţat în primăvara acestui an mai multe proiecte de modificare a Codului Rutier, ideea venind după ce aleşii au fost deranjaţi de radarele mobile, de limitarea vitezei în localităţi dar şi de procedurile de obţinerele a  permisului de conducere, scrie Digi 24

„Cei de la Ministerul de Interne ar trebui să fie de acord cu multe schimbări. Dacă mergi în Europa şi te prinde că ai 130 km/h, te opreşte, te trage frumos pe dreapta, îţi plăteşti amenda, a doua oară nu mai greşeşti pentru că amenda este usturătoare, pe când la noi îţi plăteşti şi amenda, îţi ia şi puncte, îţi ia şi permisul şi te lasă, dacă ai cinci copii acasă, de nu ai cu ce să îi întreţii”, spune deputatul Ion Melinte.

 

Te-ar putea interesa și: