„Odată cu publicarea prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, în perioada  stării de urgență, prețurile la energie electrică și termică, la gaze naturale, alimentarea cu apă, salubritate și carburanți nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat astăzi (29 martie 2020), la data emiterii prezentei ordonanțe militare. Aceste prețuri pot doar să scadă, în funcție de cerere și ofertă. În niciun caz nu vor mai putea fi majorate”, a anunțat ministrul Marcel Vela, duminică, la sediul MAI.

Ministrul de Interne a mai arătat că angajatorii trebuie să stabilească măsuri de izolare preventivă sau în zone special dedicate pentru personalul din domeniul energiei electrice şi gazelor naturale.

„Am instituit pentru o perioadă stabilită de angajator măsuri de izolare preventivă sau în zone special dedicate pentru personalul care ocupă funcţii esenţiale în asigurarea funcţionării producţiei, transportului şi energiei electrice şi gazelor naturale, a activităţilor de întreţinere şi mentenanţă a echipamentelor şi instalaţiilor specifice, inclusiv celor din zona de extracţie, producţie şi procesare a resurselor şi materiilor prime. Toate acestea sunt necesare pentru funcţionarea corespunzătoare a sistemului energetic naţional”, a mai spus Vela.