Evenimentul Zilei > Economie > Veste de ultima oră de la Ministrul Economiei. E vorba despre prețul gazelor
Veste de ultima oră de la Ministrul Economiei. E vorba despre prețul gazelor

Veste de ultima oră de la Ministrul Economiei. E vorba despre prețul gazelor

În perioada următoarea, preșul gazelor naturale nu va crește, a anunțat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Potrivit gazelor naturale a dus la o creștere alarmantă a costurilor pentru încălzirea locuințelor, cazul de la Tulcea fiind elocvent. Prezent la o discuție la Parlament, ministrul Economiei a spus că prețul la gazele naturale va scădea.

”Nu cred într-o creștere a prețului gazelor naturale, ba, din contră, cred într-o scădere a prețului gazelor naturale, în special s-a trecut acest vârf de iarnă, mai avem doar o lună, ați văzut prețul gazelor naturale și al energetice nu a crescut, exact aşa cum am asigurat.

Toată lumea spunea că odată cu abrogarea Ordonanței 114 vom avea creșteri de preț. Nu! Avem în depozite stocuri foarte mari de gaze naturale, vor rămâne în continuare stocuri de gaze naturale în depozite, operatorii care le au depozitate vor vrea să vândă pe piață acest stoc de gaze din depozite pentru dacă nu-l vor vinde și-l vor menține în continuare vor plăti o taxă suplimentară încă un an de zile, deci prețul lor va fi mult mai mare și vor fi nevandabile.

Deci vom avea un exces de gaz pe piață începând cu martie, aprilie încolo” a spus ministrul Popescu.

Discuțiile de la Parlament, dintre grupurile PNL și miniștri vizează o modificare legislativă a legii energiei și gazelor naturale.