Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste cutremurătoare! Bebelușul din Marea Britanie, care suferea de o boală genetică rară, a murit
Veste cutremurătoare! Bebelușul din Marea Britanie, care suferea de o boală genetică rară, a murit

Veste cutremurătoare! Bebelușul din Marea Britanie, care suferea de o boală genetică rară, a murit

Bebelușul din Marea Britanie, care suferea de o boală genetică rară și care a emoționat întreaga lume, s-a stins din viață astăzi astăzi, scrie dailymail.co.uk. Anunțul a fost făcut de către părinții bebelușului.

Charlie Gard, la doar 10 luni ,suferea de o boală genetică extrem de rară. Familia cerea cu disperare ca bebelușul să fie supus unui tratament experimental oferit gratuit de o clinică din Statele Unite.

Instanțele britanice și europene au interzis transportarea copilului, iar medicii din Regatul Unit au susținut că micuțul nu mai poate fi salvat. Părinții băiețelului cred că le-au fost încălcate drepturile parentale. Până și ultima dorință a părinților, de a-l lua pe Charlie să moară acasă, le-a fost refuzată.

"El încă luptă, iar noi nu mai avem voie să luptăm pentru el. Drepturile parentale ne-au fost încălcate", a spus tatăl copilului, Chris Gard.

Mobilizarea oamenilor din toate colțurile lumii pentru salvarea micuțului a fost impresionantă. Familia bebelușului a adunat peste 1,5 milioane de euro din donații.

Printre cei care și-au exprimat durerea și indignarea față de decizia Curții Europene este și președintele american, Donald Trump, care a scris într-o postare pe Twitter că vrea să ajute familia lui Charlie, ca să îl poată aduce în SUA