Evenimentul Zilei > Social > Veste bună pentru elevi. Platforma unui profesor din Ploiești face minuni
Veste bună pentru elevi. Platforma unui profesor din Ploiești face minuni

Veste bună pentru elevi. Platforma unui profesor din Ploiești face minuni

Măsura închiderii școlilor în această perioadă de grea încercare pentru România, nu presupune că elevii și profesorii sunt într-o vacanță neașteptată și pot sta departe de activitatea școlară.

Este cunoscut faptul că odată trecut pesta acest prag în legătură cu pandemia de coronavirus, cu toții vor avea mult de muncă pentru recuperarea materiei.

O sarcină în plus este la anii terminali unde situația se complică din cauza examenelor.

Totuși, o soluție salvatoare există și ea vine de la un profesor de Matematică de la Colegiul „Nichita Stănescu“ din Ploiești.

Profesorul Andrei Dobre, pune la dispoziție, pentru pregătire, o platformă gratuită unde pot găsi sute de exemple de modele de examen

Site-ul mateinfo.ro http://mateinfo.ro/ a fost creat de profesorul Andrei Dobre și este accesibil tuturor.

Elevii de gimnaziu și liceu găsesc aici culegeri întregi de exerciții, dar și sute de modele de subiecte date la examenele naționale, precum și rezolvările lor. Astfel își pot evalua cunoștințele acumulate până în present.

Pentru Evaluarea Națională la Matematică, site-ul mateinfo are o culegere cu peste 200 de modele de examen, cu rezolvări și bareme complete, coordonate de profesprul Dobre.

Tot aici găsiți și toate variantele oficiale date la examenele de Evaluare Națională, din 2009 până în prezent. De asemenea, sunt și simulări online pentru examenul de la Matematică, susținut în vederea admiterii la liceu.

Pentru BAC-ul la Matematică , pe platforma mateinfo.ro, elevii vor găsi culegeri cu rezolvări complete și bareme de rezolvare pentru BAC-ul la Matematica pentru profilele Mate-Info, Științele Naturii și Tehnologic, coordonate tot de cadrul didactic de la Colegiul „Nichita Stănescu“ din Ploiești

De asemenea, sunt disponibile și E-Book-uri gratuite, pentu toate profilele (inclusiv profilul pedagogic), realizate de Cornel Cosmin Păcurar.

Pe acest site există și un forum, unde pot primi indicații la problemele mai dificile, în vedere pregătirii exemenelor.

Site-ul este foarte util si pentru olimpiadele școlare, dar si pentru profesori, având reviste de profil precum Revista Electronică MateInfo.ro și Sclipirea Minții, care apar exclusiv pe mateinfo.ro.

Site-ul este actualizat permanent pentru învățământul gimnazial și liceal, pentru toate clasele, prin zeci de probleme rezolvate.
Toate noutățile de pe mateinfo.ro, le puteti gasi pe facebook-ul oficial al site-ului: https://www.facebook.com/www.mateinfo.ro/, potrivit observatorulph.ro