Vestea că suntem pe trendul de coborâre a fost confirmată și de cunoscutul medic Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș, din București, spital din linia 1, împotriva Covid 19.

„Avem date concrete, e o curbă descendentă în mod clar. Lucrurile nu s-au schimbat nici după partea cu relaxarea, asta înseamnă că cei mai mulți oameni au respectat măsurile. Eu cred că lucrurile vor merge pe această curbă descendentă”, a spus Adrian Marinescu.

Medicamentul așteptat este în a doua fază de testare!

O altă veste bun este că medicii de la un laborator de biotehnologie din Marea Britanie și Norvegia au creat o moleculă nouă, capabilă să lupte și să anihileze temutul virus SarSCoV2, care produce boala Covid19. Molecula se numește bemcentinib și este un inhibator produs în urma unor teste de laborator care au durat mai multe luni.

Potrivit medicilor de la BerGenBio, care este  o mică companie de biotehnologie cu 38 de specialiști, cu sediul la Bergen, Norvegia și Oxford, Anglia, medicamentul este în faza a doua de testare.

Cei care au creat această moleculă spun că are mari speranțe că medicamentul, inițial dezvoltat pentru a trata cancerul, va trata pacienții cu coronavirus.

„Prin inhibarea AXL, medicamentul nostru va împiedica virusul să intre în celulă. Și, de asemenea, se va preveni dezactivarea răspunsului imun antiviral, care este esențial pentru organismul nostru în procesul de eliminare a infecțiilor … deci este un mecanism dublu de acțiune pe care virusul îl poate detesta. Acest lucru este foarte important”, a precizat Richard Godfrey.