Evenimentul Zilei > International > S-a dat VERDICTUL. Fostul preşedinte a fost CONDAMNAT la 15 ani închisoare. Acuzaţiile sunt DEOSEBIT DE GRAVE
S-a dat VERDICTUL. Fostul preşedinte a fost CONDAMNAT la 15 ani închisoare. Acuzaţiile sunt DEOSEBIT DE GRAVE

S-a dat VERDICTUL. Fostul preşedinte a fost CONDAMNAT la 15 ani închisoare. Acuzaţiile sunt DEOSEBIT DE GRAVE

Fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici a fost găsit vinovat de înaltă trădare. Ianukovici a fugit în Rusia în 2014, după revolta populară din țara sa. A fost judecat în lipsă la Judecătoria Obolonski din Kiev care îl mai acuză pe Ianukovici de complicitate în schimbarea frontierei de stat și declanșarea războiului.

 

Procuratura a cerut condamnarea lui Ianukovici la 15 ani de închisoare. Verdictul instanței a fost pronunțat în lipsa condamnatului, potrivit b1.ro

În cadrul procesului în care Ianukovici este judecat în lipsă, procurorii au cerut această pedeapsă pentru înaltă trădare, complicitate cu agresiunea militară împotriva Ucrainei şi atentat la adresa integrităţii teritoriale a Ucrainei. Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko, l-a acuzat pe Ianukovici că i-ar fi scris preşedintelui rus Vladimir Putin să trimită trupe în Ucraina.

Rusia a respins mai multe solicitări din partea Ucrainei pentru extrădarea lui Ianukovici. Când devenise evident că acesta din urmă va pierde puterea, serviciile secrete ruse au reuşit să-l scoată din Ucraina şi ulterior el a primit azil în Rusia.