Verdictul FIFA: Rusia și Qatar pot organiza Campionatele Mondiale din 2018 și 2022

Verdictul FIFA: Rusia și Qatar pot organiza Campionatele Mondiale din 2018 și 2022

Preşedintele camerei de judecată din cadrul Comisiei de Etică a FIFA, Hans-Joachim Eckert, a anunțat ieri că procesul de candidatură al Rusiei și Qatarului, privind atribuirea organizării ediţiilor din 2018 şi 2022 ale Campionatului Mondial, nu a fost compromis.

"Raportul confirmă Qatarul şi Rusia ca gazde ale ediţiilor din 2022, respectiv 2018, precizând că orice încălcare a regulilor de către ţările care au candidat a fost într-o măsură extrem de limitată", relatează mediafax.ro.

Eckert a concluzionat că, deşi au existat dovezi de "conduită potenţial problematică" a unor persoane, procesul de candidatură nu a fost compromis.

FIFA a menţionat că oficialii din Qatar care s-au ocupat de candidatura acestui stat nu au avut nicio implicare în plăţi făcute de Mohamed Bin Hammam, fost membru al Comitetului Executiv al forului mondial care a primit interdicţie pe viaţă din fotbal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Camera de judecată a considerat, pe de altă parte, că Anglia a încălcat regulile în relaţia cu fostul vicepreşedinte al FIFA, Jack Warner. "Răspunsul Angliei la solicitările inadecvate ale domnului Warner, încercarea de a le satisface cumva, a adus atingere integrităţii procesului de candidatură. Totuşi, nivelul atingerii aduse a fost destul de limitat", se menţionează în raport.

Organizarea turneului final al Cupei Mondiale din 2018 a fost atribuită Rusiei, iar cea a ediţiei din 2022 Qatarului.