Evenimentul Zilei > International > Președintele Venezuelei îl imită pe Ceauseșcu
Președintele Venezuelei îl imită pe Ceauseșcu

Președintele Venezuelei îl imită pe Ceauseșcu

Președintele în funcțiune al Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat duminică intrarea în vigoare a unui plan de raționalizare a consumului de electricitate.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, vrea ca școlile să rămână închise și a redus programul de lucru în întreaga țară. Problemele rețelei de electricitate din Venezuela și lipsa apei potabile au alimentat proteste violente în întreaga țară, informează DW.

 

Președintele în funcțiune al Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat duminică intrarea în vigoare a unui plan de raționalizare a consumului de electricitate. Planul se va întinde pe 30 de zile.

 

Planul guvernului își propune să balanseze generarea și transmisiunea de electricitate cu consumul și are ca scop asigurarea rezervelor de apă. Maduro nu a explicat detaliile planului de raționalizare și cum va fi acesta pus în aplicare.

 

Ministrul informării, Jorge Rodriguez, a anunțat duminică prelungirea perioadei de suspendare a activității școlilor și reducerea programului de lucru până la ora 14:00.

 

Panele de curent cu care se confruntă Venezuela începând cu 7 martie au dus criza din țară la un nivel fără precedent. Consumată de criza economică și umanitară, Venezuela încă este disputată de Maduro și de președintele interimar Juan Guaido, scrie Hotnews.

 

Venezuelenii au protestat ieri împotriva condițiilor precare de trai create de crizele interminabile care zguduie țara. Lângă palatul prezidențial din Caracas, un grup de protestatari au pornit un incendiu și au format baricade. Proteste similare au avut loc și în alte părți ale țării.