Evenimentul Zilei > International > Venezuela sporește numărul de blindate desfășurate în zona graniței cu Columbia
Venezuela sporește numărul de blindate desfășurate în zona graniței cu Columbia

Venezuela sporește numărul de blindate desfășurate în zona graniței cu Columbia

Locuitorii din estul Venezuelei au postat înregistrări cu sisteme de artilerie grea, tancuri principale de luptă și alte echipamente militare care se deplasau spre granița cu Columbia.

Un alt material video arată un convoi militar care dispune inclusiv de sisteme de artilerie grea de tip 2S19 MSTA-S fabricate în Rusia, deplasându-se spre granița cu Columbia. Și acest material a fost postat pe rețele de socializare.
Președintele Maduro se teme de o intervenție militară străină în Venezuela și intensifică prezența forțelor blindate de-a lungul graniței cu Columbia.
O sursă din Caracas susține că Maduro se teme că trupele americane vor fi retrase din Afganistan și Siria, astfel că ar putea fi trimise pentru activarea unui conflict dintre Columbia și Venezuela.
Cu toate acestea, Ministerul Apărării din Columbia a dat publicității o declarație potrivit căreia guvernul nu va permite existența unor baze militare ale Statelor Unite pe teritoriul său pentru ca acestea din urmă să lanseze o posibilă invazie militară în Venezuela.
"Nu", a declarat reprezentantul Ministerului Apărării din Columbia, răspunzând la întrebarea dacă Bogota va asigura autorităților de la Washington baze militare necesare unei posibile operațiuni împotriva Venezuelei.
Până în prezent, președintele Maduro ține frâiele puterii. Acesta încearcă să oprească criza din țară cu măsuri preventive, dar și să împiedice participarea Statelor Unite și a partenerilor lor la criza din interiorul țării.
Comandanții de vârf ai armatei venezuelene își declară loialitatea față de guvernul lui Maduro după ce președintele Adunării Naționale, Juan Guaido, s-a declarat lider interimar cu scopul de a organiza noi alegeri, conform Constituției.
Totuși, sprijinul pentru guvernarea lui Maduro este mai slab în rândul soldaților de rang inferior, ale căror familii suferă din cauza lipsuri de zi cu zi și a hiperinflației la scară largă, la fel ca și populația civilă.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.