Evenimentul Zilei > Actualitate > Vela, măsuri radicale în cazul câinelui împușcat pe șosea. Oroarea care a revoltat România
Vela, măsuri radicale în cazul câinelui împușcat pe șosea. Oroarea care a revoltat România

Vela, măsuri radicale în cazul câinelui împușcat pe șosea. Oroarea care a revoltat România

Ministrul Afacerilor Interne, Ioan Marcel Vela, a anunțat că cel care a împușcat câinele pe șosea a fost prins și dus la Parchet, informează Antena 3.

Ministrul Ioan Vela a punctat că l-a sunat pe șeful IGP, chestorul Vasilescu și i-a solicitat să  intervină și să rezolve de urgență cazul de la Maramureș.

Inițial, Politia Maramureș dăduse un comunicat în care preciza că individul care a tras era un vânător.

Polițiștii din Maramureș au adăugat că bărbatul care a tras nu poate fi amendat întrucât legea este de partea lui. Acesta are 69 de ani și este paznic pe un fond de vânătoare. „Câinii hoinari care sunt găsiți pe fondurile de vânătoare pot fi uciși. Noi nu avem ce să îi face”, spun surse oficiale din IPJ Maramureș.

Doi voluntari ai Asociației Anima Pro Terra au fost martorii unei scene șocante, de față fiind și copilul lor, de 6 ani. Un individ a împușcat, cu sânge rece, un câine aflat pe șoșea, la câțiva kilometri de Borșa.

Câinele a fost împușcat mortal de un bărbat aflat într-o mașină de culoare roșie, iar scena a fost surprinsă de doi voluntari ai Asociației Anima Pro Terra. Aceştia au sunat imediat la 112, însă cadavrul a fost urcat în maşină şi agresorul a plecat. Scena terifiantă a fost descrisă, pe Facebook, de Asociația Anima Pro Terra.

„Doi voluntari ai asociației noastre au fost martorii unor scene îngrozitoare alături de fiul lor, de doar 6 ani, care este încă in stare de șoc. Se aflau la aproximativ 5 km de Borșa (Maramureș) și într-o curbă au văzut un (autoturism – n.r.) roșu oprit, care a împușcat mortal o cățelușă pe șosea (pe un drum public, nu în pădure!!!!). Voluntarii noștri au sunat imediat la 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat!”, scriu reprezentanții Asociației.

În acest caz, Ministrul Afacerilor Interne a solicitat anchetă la IPJ Maramureș.