Evenimentul Zilei > Sport > Vedetele Ligii I revin din Europa cu coada între picioare
Vedetele Ligii I revin din Europa cu coada între picioare

Vedetele Ligii I revin din Europa cu coada între picioare

Raul Rusescu, fost golgheter al campionatului intern, a eșuat în fotbalul care contează și a fost împrumutat la Steaua, echipă de care s-a despărțit în 2013, pentru a semna cu spaniolii de la FC Sevilla.

Raul Rusescu a revenit la Steaua și a parafat, ieri, o înțelegere cu echipa la care s-a consacrat ca fotbalist.

Plătit și de „militari” și de andaluzi

Transferat anul trecut, în Spania, la FC Sevilla, pentru 2,5 milioane de euro, atacantul nu s-a impus la andaluzi, a fost împrumutat în Portugalia, la Braga, iar în această vară, oficialii câștigătoarei Ligii Europa au decis că pentru Raul nu e loc în lot. Astfel, internaționalul român va îmbrăca în acest sezon tricoul „militarilor”, iar Steaua îi va suporta o parte din salariu. Rusescu este plătit cu 500.000 de euro pe an de spanioli, iar „roș-albaștrii” vor achita 300.000 de euro din această sumă.

Și Bourceanu revine în Liga I

Cazul Rusescu este reprezentativ pentru valoare fotbaliștilor români. În ultimii ani, jucătorii cel mai bine cotați din Liga I s-au transferat în fotbalul cu pretenții, dar nu au reușit să se impună, chiar dacă a fost vorba de echipe de nivel mediu. Un exemplu elocvent este și cel al lui Alex Bourceanu. Mijlocașul a ajuns la începutul anului în Turcia, la Trabzonspor, iar Steaua a încasat 1,3 milioane de euro.

Fotbalistul va reveni și el în Ghencea, sub formă de împrumut, pentru că nu a convins. „Militarii” vor achita o parte din salariul de 800.000 de euro pe care turcii îl vireză anual în conturile internaționalului român.

Anul trecut, Dan Nistor, jucător pentru care se băteau toate marile cluburi din campionatul intern, a fost cumpărat de Evian. Francezii au plătit formației Pandurii suma de 800.000 de euro, dar după câteva luni l-au făcut pachet pe mijlocaș și l-au trimis înapoi, gorjenilor, sub formă de împrumut. „Mă duc să mă bat cu Falcao și Ibrahimovici”, anunța pompos, Nistor, după ce a semnat cu Evian. Fotbalistul nu s-a intergrat și a revenit cu un refren fredonat de mulți români care au eșuat în vest: „Nu mă place antrenorul, de aia nu joc.”

Marius Alexe, un alt jucător „cu firmă”, din Liga I, a fost împrumutat, anul trecut, în Serie A, la Sassuolo. Atacantul a apărut sporadic în tricoul unei echipe mediocre din Italia și a revenit în Ștefan cel Mare.