Sfântul Scaun a anunțat sâmbătă că Asociația Internațională Heralzii Evangheliei a fost plasată sub tutela pontificală pentru stilul defectuos de viață al unora dintre membrii săi. Asociația, care a fost recunoscută de Vatican, este suspectata că ar desfășura activități care se opun Papei, potrivit AFP.
Decizia a fost luată în urma unei anchete deschise în anul 2017, asociația fiind plasată sub autoritatea unui comisar , și anume  cardinalul Raymundo Damasceno Assis, arhiepiscop emerit de Aparecida (Brazilia).
Heralzii Evangheliei este o asociație internațională,  fondată de brazilianul João Scognamiglio Clá Dias, care are membri în mai multe țări și care au o ținută deosebită, și anume în culorile maro-alb, cu o mare cruce pe piept, asemănătoare cu cel al cavalerilor medievali.
Prima asociere a persoanele născute în jurul anului 2000 a fost aprobată de papa Ioan Paul al ÎI-lea în 2001. Vaticanistul Andrea Tornielli a publicat în La Stampa, în anul 2017, un articol în care arata că membrii  țineau ședințe de exorcism în care spuneau că vorbesc cu diavolul.
„Scognamiglio Cia Dias și preoții săi foloseau ritualuri de exorcism create de ei deoarece le considerau pe cele aprobate de Sfântul Scaun drept ineficiente”, scria Andrea Tornielli pe blogul cotidianului La Stampa „Vatican Insider”, anunță hotnews.ro.
Vaticanul anchetă „stranii culturi millennials” și exorcizări practicate de aceștia, invocând numele lui Scognamiglio Clá Diasm, acesta demisionând  de la conducerea asociației în iunie 2017.