Evenimentul Zilei > Actualitate > VASLUI. Violată pentru o datorie de 900 de lei
VASLUI. Violată pentru o datorie de 900 de lei

VASLUI. Violată pentru o datorie de 900 de lei

O tânără de 18 ani, ar fi fost violată de proprietarul unui magazin, pentru o datorie pe care o avea “pe caiet”, la magazinul din satul Gărdeşti, judeţul Vaslui

Sătenii au povestit reporterilor site-ului vasluian vremeanoua.ro că o datorie de 900 de lei ar fi fost motivul pentru care fata a fost batjocorită de patronul magazinului. Fapta acestuia a împărţit satul în două. Exact ca în cazul violului de la Văleni, când sapte indivizi au abuzat o elevă, oamenii au păreri împărtite. Unii spun că Mihai Cristinel Chircu, suspectul de viol, este un om bun şi că fata nu ar fi “cheie de biserică, ba chiar şi-a căutat-o”. Alţii, însă, condamnă modul în care patronul magazinului a ales să o pedepsească pe fată pentru datoria neplătită. Acesta a luat-o cu maşina, a dus-o pe un drum lateral, unde a bătut-o cu bestialitate şi a abuzat-o sexual. Poliţiştii au demarat o anchetă care va stabili în ce împrejurări s-a petrecut fapta. Între timp, patronul violator a avut parte de clemenţă din partea judecătorilor bârlădeni şi se află sub control judiciar.

Povestea violului din Gărdesti

Din primele cercetări a reieşit faptul că, vineri seara, fata s-a urcat în masina lui Chircu cu gândul să ajungă acasă. Numai că acesta ar fi cotit autoturismul, pe un drum lateral, într-o zonă pustie, şi i-a solicitat fetei să întreţină relatii sexuale cu el. Ea s-a opus si atunci a început calvarul. Mihai Chircu a bătut-o zdravăn si a violat-o. Apoi a ameninţat-o cu moartea dacă spune cuiva. Când a ajuns acasă, fata a început să povestească prin ce a trecut, arătând martorilor urmele vizibile de bătaie de pe fata şi corpul ei. Plângând, a spus cine a violat-o şi s-a dus la politie, unde a reclamat fapta. “Politistii sectiei 8 de Politie Rurală din Iana au retinut un bărbat de 38 de ani, din comuna Voineşti, bănuit de comiterea infractiunii de viol asupra unei tinere de 18 ani. Fata se deplasa pe 14 martie din localitatea Voineşti spre o altă destinaţie, iar bărbatul de 38 de ani s-a oferit să o ducă cu maşina, iar după ce fata a acceptat a ajuns cu masina pe un drum lateral si, cu întrebuintarea violentei, a întreţinut cu fata relaţii sexuale fără voia ei”, a precizat Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, citată de vremeanoua.ro. Bărbatul a fost reţinut 24 de ore şi a fost prezentat la Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorii bârlădeni au instituit măsura controlului judiciar.