Andrei B. venise din Anglia, unde se afla la muncă, doar pentru ca să le fie alături celor doi copii în prima zi de şcoală. La fel ca toată lumea din partea locului, Andrei s-a dus la o petrecere, organizată cu ocazia hramului localității.

Conform obiceiului, fiecare chema la masă lăutarii şi dădea dedicaţii. La fel a făcut şi Andrei. A dat şi el o dedicaţie, foarte bine primită de ceilalţi meseni, fapt care i-a supărat pe mai mulţi tineri din Cozmeşti, satul vecin.

Unul dintre tineri se juca cu un cuţit pe masă, relatează vremeanoua.ro. La sfârșitul petrecerii Andrei a plecat acasă, dar a fost urmărit pe drum, de către Alin D., tânărul cu cuţitul pe masă, care l-a ucis chiar în faţa casei sale.

„Cearta a pornit de la bar. Băiatul ăsta care a fost omorât era tare cuminte, mai ceva ca o fată. I-a supărat pe derbedeii ăia că a dat si el o dedicatie la lăutari. Cel care i-a făcut felul e un băiat din Cozmesti, cu un tatuaj pe gât. Încă din bar se uita urât la Andrei.

Din când în când, de nervi, înfingea un cutit în masa la care stătea. Se vedea că era foarte supărat. După ce Andrei a plecat, ăla din Cozmesti si-a luat un prieten și a pornit pe urmele lui.

Un vecin i-a văzut când se duceau în sus, după Andrei. I-au făcut semn cu mâna la gură, adică să tacă, să nu zică ce vede. Vă spun drept că am o fată de 9 ani, iar el era mai cuminte ca ea. Nu injura, nu se bătea, vorbea frumos cu toată lumea, un băiat de nota zece. Nu știu ce a fost în capul acelor derbedei de l-au omorât cu atâta cruzime”, a relatat un consătean al victimei.

Alin Dumitrache, tânărul acuzat că l-a ucis pe Andrei, a fost retinut pentru 24 de ore, iar azi va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventivă.

 

Te-ar putea interesa și: