Evenimentul Zilei > Actualitate > Furtună şi ploi torenţiale în judeţul Vaslui. Peste 500 de locuinţe au rămas în beznă
Furtună şi ploi torenţiale în judeţul Vaslui. Peste 500 de locuinţe au rămas în beznă

Furtună şi ploi torenţiale în judeţul Vaslui. Peste 500 de locuinţe au rămas în beznă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a anunţat că vineri seară, din cauza condiţiilor atmosferice extreme a fost avariată o reţea de alimentare cu energie electrică care alimenta mai multe localităţi din judeţul Vaslui. Peste 500 de locuinţe au rămas fără energie electrică.

„În urma fenomenelor meteo, în localităţile Chiţoc, Băceşti şi Dumeşti reţeaua de alimentare cu energie electrică a fost parţial avariată. Un număr de 521 de gospodării au rămas fără energie electrică. Angajaţii firmei de distribuţie a energiei electrice lucrează la remedierea problemelor", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

De asemenea din cauza aluviunilor aduse de ploile torenţiale drumurile DE 581 în zona localităţilor Creţeşti şi Satul Nou, precum şi DN 2F în zona localităţilor Rediu şi Puşcaşi au fost blocate, potrivit dcnews.ro

În municipiul Bârlad apa a intrat într-o casă, iar în municipiul Vaslui au fost inundate mai multe curţi din zona industrială, pompierii intervenind cu două autospeciale şi două motopompe.

Drumul European 581 şi DN 2F au fost curăţate cu ajutorul S.C. Drumuri Naţionale S.A. Bârlad.