Evenimentul Zilei > Justitie > VASLUI. Prins în flagrant când își viola trei din cele patru fiice
VASLUI. Prins în flagrant când își viola trei din cele patru fiice

VASLUI. Prins în flagrant când își viola trei din cele patru fiice

Dorel Buhăescu, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Ferești, județul Vaslui, a fost surprins cu pantalonii în vine, violându-și patru fiice, trei dintre ele minore

Acesta nu era singur, ci însoțit de concubinul uneia dintre fete, un fost puscăriaș condamnat în trecut pentru că și-a violat mama. Cei doi au fost prinși în fapt de unul dintre băietii lui Dorel Buhăescu, în vârstă de 18 ani, care a spus Politiei tot ce s-a întâmplat. Oamenii legii i-au reținut imediat pe cei doi violatori și i-au prezentat în fața judecătorilor, care au dispus arestarea lor pentru 30 de zile. Deși cazul a fost soluționat destul de repede, sătenii din Feresti sunt extrem de revoltati pentru că, spun ei, cei doi au batjocorit minorele ani de zile, iar autoritățile locale n-ar fi fost chiar străine de aceste abuzuri. „Nici nu mai știu de câte ori au fost vecinii lor la primărie să spună prin ce chin trec fetele alea. Toți stiau ce se întâmplă în familia aia, însă nimeni n-a făcut nimic. Ani de zile au fost batjocorite și fetele si mama lor. Avem Serviciu de Asistență socială la primărie, avem polițist la comună, și nimeni n-a luat nicio măsură. Mai venea, din când în când, cineva de la primărie și mai vorbea cu el,dar pleca asa cum venea” a declarat, pentru colegii de la ziarul Vremea Nouă, un sătean din Ferești.

Cei doi bărbati, acuzați de nouă violuri

Potrivit reprezentantilor IPJ Vaslui, cei doi bărbati au primit mandate de arestare preventivă, fiind acuzati de nouă infractiuni de viol. „În data de 24 mai, doi bărbati în vârstă de 47 de ani, respectiv 51 de ani, au fost retinuti pentru 24 de ore, fiind acuzati de viol. Unul dintre ei, cel de 51 de ani, este bănuit de săvârsirea a cinci infractiuni de viol, iar celălalt, de 47 de ani, este bănuit de săvârsirea a patru infractiuni de viol. Faptele acestea s-ar fi produs în perioada martie-mai, anul acesta. Unul dintre ei este tatăl fetelor, iar celălalt este concubinul uneia dintre fete”, a declarat Bogdan Gheorghită, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, citat de vremeanoua.ro.