Curtea de Conturi va începe verificarea la cele două instituții, pentru a verifica dacă se justifică sumele de bani care au fost cheltuite.

Lia Olguța Vasilescu a comentat informația, miercuri seară, în direct, la Antena 3, precizând că un astfel de control a mai fost solicitat în urmă cu mai mulți ani, dar săa închis foarte repede. 

„Mă bucur că în sfârșit Curtea de Conturi face acest control. Eu m-am mai manifestat public în ultimii ani și am solicitat așa ceva. Știu că s-a mai încercat un astfel de cotnrol la DNA în urmă cu câțiva ani și s-a închis foarte repede, în condițiile în care inspectorii Curții de Conturi au fost amenințați că li se vor deschide dosare penale”, a declarat Vasilescu.

"Curtea de Conturi începe o verificare cu privire la modul în care s-au folosit resurse uriașe financiare de către DNA și DIICOT în toată această perioadă. Documentul pe care îl vedeți în premieră națională este pus la dispoziția noastră de departamentul de investigații al Antena 3, condus de Bianca Nae, și aflăm cu această ocazie că va fi verificat cum au fost cheltuiți banii publici de Parchetul General", a spus Mihai Gâdea, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”.

Te-ar putea interesa și: