Naţionala masculină de handbal a României şi-a aflat duminică, în ziua finalei Campionatului European din Danemarca, adversarul din barajul pentru calificarea la Mondialele de anul viitor, din Qatar. Specialiştii sunt de părere că echipa lui Eliodor Voica n-are nicio şansă în faţa Suediei.
Evenimentul zilei: Cum e cu Suedia?
Vasile Stângă:
A fost o tragere la sorţi mai mult decât ghinionistă pentru echipa României. Adevărul e că doar dacă am fi căzut cu Macedonia am mai fi putut spera.
Care sunt punctele tari ale suedezilor?
Suedia are o echipă relativ nouă, dar cu jucători de mare valoare. E o echipă în stare să se impună la un turneu final. Acum, la Europene, în grupă, a învins Franţa, care a cucerit titlul. Suedia are "poartă" foarte bună, o apărare şi un contraatac faza a doua extraordinare.
Ce şanse avem?
Avem nevoie să prindem o zi de excepţie la primul meci, de pe teren propriu (n.r. – 7/8 iunie) şi apoi să sperăm la o minune în retur (n.r. – 14/15 iunie). Cred că şansele sunt 70 la sută pentru ei, 30 pentru noi.
Cum vi s-au părut Europenele din Danemarca?
O competiţie foarte puternică, în care echipa Franţei şi-a arătat din nou clasa. O echipă care îşi intră în formă pe parcursul competiţiei. N-am văzut aşa ceva în viaţa mea!
Ce a făcut diferenţa?
Experienţa jucătorilor, valoarea colectivă, dar, mai ales, cea individuală.
Nikola Karabatici?
E un lider total! A strâns echipa în jurul lui şi a condus-o spre victorie. La un moment dat, dădea inclusiv indicaţii tactice, peste antrenor! Francezii au început finala cu Danemarca dur de tot! Nu i-au lăsat să respire pe danezi.
Franţa nu e o echipă chiar tânără!
Narcisse – 34, Omeyer – 37! Cine zice că trebuiesc schimbate generaţiile nu se uită la handbal! Numai noi schimbăm permanent!