''Construcția marelui Partid Național Liberal necesită foarte multă muncă în teritoriu. Asta fac și eu și doamna co-președintă Gorghiu și nu numai", a explicat Vasile Blaga, după vizita de la fabrica Arctic din Găești.

"Am străbătut aproape toate organizațiile județene, cel puțin o dată, altele de mai multe ori. Aș vrea să reamintesc că discutăm de cea mai mare construcție politică de după 1989, acest mare partid de centru-dreapta. Mulți aveau îndoieli, spuneau că vom avea tensiuni de la primele discuții, dar iată că deciziile pe care le-am luat au fost cele corecte. Acest partid a fost validat parțial la alegerile prezidențiale și sunt absolut convins că vom câștiga alegerile din cursul anului 2016'', a spus Vasile Blaga.

Referindu-se la candidații partidului pentru alegerile locale de anul viitor, el a precizat: ''Decizia Consiliului Național al PNL de la Pitești este obligatorie pentru toți: luni, 3 august avem o primă citire a listelor de candidați în orașe, municipii și avem niște principii stabilite în toate județele: au drept de preemțiune cei peste 1.100 de primari pe care îi avem".

"Ei au drept de preemțiune, sigur în analiza organizațiilor, dacă îndeplinesc criteriile electorale pentru a candida, iar acolo unde avem mai mulți candidați intră într-o competiție internă și contează ce vor spune cercetările sociologice, cei care au cele mai mari șanse vor candida, peste tot, de la București la cea mai mică comună din țară'', a adăugat Blaga.