Evenimentul Zilei > Politica > Vasile Blaga: Propunerea lui Ponta cu Oprea interimar – obraznică și arogantă, președintele stabilește
Vasile Blaga: Propunerea lui Ponta cu Oprea interimar – obraznică și arogantă, președintele stabilește

Vasile Blaga: Propunerea lui Ponta cu Oprea interimar – obraznică și arogantă, președintele stabilește

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a catalogat luni "obraznică şi arogantă" propunerea premierului Victor Ponta de desemnare a vicepremierului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, subliniind că este atributul şefului statului să stabilească o persoană din Cabinet pentru a exercita această funcţie.

"Fără a ne referi la persoana Gabriel Oprea, (propunerea – n.r.) este obraznică şi arogantă. Nu este atributul dlui prim-ministru să stabilească cine îi ia locul dacă dânsul este indisponibil pe caz de boală. Stabileşte preşedintele unul din membrii Cabinetului", a declarat Blaga, într-o conferinţă de presă.

Luni, scrisoarea premierului Victor Ponta privind numirea vicepremierului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar a ajuns la Palatul Cotroceni, după cum a anunţat Administraţia Prezidenţială.

În urmă cu o zi, premierul Victor Ponta a anunţat, pe Facebook, că îi va solicita preşedintelui Klaus Iohannis să îl desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atribuţiile funcţiei de prim-ministru.