Vasile Blaga: Marea unificare a Dreptei va fi PDL plus PNL. Acesta amână momentul până DUPĂ PREZIDENȚIALE

Vasile Blaga: Marea unificare a Dreptei va fi PDL plus PNL. Acesta amână momentul până DUPĂ PREZIDENȚIALE

Vasile Blaga crede că PDL şi PNL trebuie să se alieze sau chiar să se unească după alegerile prezidenţiale, susţinând că e nevoie de un partid de dreapta care să se opună cu succes PSD.

"Adversarul nostru nr.1, din 1991, este PSD. Noi am fost în opoziţie permanentă cu acest partid, exceptând cele 8 luni nefericite în care am fost la guvernare, dar eu şi atunci m-am opus", a declarat Vasile Blaga într-o emisiune la TVR.

În schimb, preşedintele PDL spune că partidul sau se bate în prezent cu PNL pentru locul doi pe scenă politică şi crede în posibilitatea unei noi Alianţe D.A., dar nu în prezent, câtă vreme Crin Antonescu "e 'ca o floare", nu regretă niciuna din acţiunile din 2012, când am fost de râsul statelor democratice".

"După alegerile prezidenţiale cred că e posibilă şi ar fi şi necesară (...) Un singur mare partid de dreapta care să se opună cu succes PSD, prin unificarea PDL şi PNL", a dezvăluit Blaga, conform ziare.com. Întrebat ce se întâmplă cu celelalte partide mici de pe dreapta, președintele PDL a spus că "vor veni spre matcă dacă vor dori". "Marea unificare va fi PDL plus PNL. Am mare încredere în colegii mei tineri, care vor conduce partidul în 2017 şi discut cu ei. La fel gândesc şi foarte mulţi din PNL", a mai declarat Vasile Blaga, argumentând că altfel "e greu scoţi PSD din 30% (...) tocmai pentru că a militat întotdeauna pentru dependenţă faţă de stat".

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele PDL a spus că obiectivul partidului la europarlamentare este "un scor de 6-7 parlamentari, înspre 18-20%. Sunt analize şi sper să îl depăşim", a spus acesta.