Evenimentul ZileiPoliticaVasile Blaga, acuzat de puci pro-Băsescu în PNL

Vasile Blaga, acuzat de puci pro-Băsescu în PNL

Vasile Blaga, acuzat de puci pro-Băsescu în PNL
Vechii liberali îl acuză pe fostul lider PNL, Vasile Blaga, că ar fi pus la cale, împreună cu foștii pedeliști, o strategie prin care Cătălin Predoiu să preia șefia partidului și ulterior să facă o alianță cu PMP-ul lui Traian Băsescu.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat, ieri, după o întâlnire informală cu liderii județeni, că Congresul PNL va avea loc cel târziu în iunie. Tabăra lui Blaga ar fi dorit un Congres mai rapid.

„Blaga e ipocrit”

Senatorul PNL Daniel Zamfir a spus, ieri, pentru EVZ că Blaga a pus la cale un plan „ipocrit” care ar scinda partidul. „Dacă PNL făcea alegeri de sus în jos, cum vrea Blaga, toți foștii șefi de organizații, indiferent de rezultat, ar fi fost menținuți în funcții, tocmai ca ei să poată sstabili lista pentru Congres”, a explicat el. Zamfir a adăugat că Blaga îi „învrăjbeşte” pe foştii PDL-işti împotriva vechilor liberali. Candidatul susţinut de Vasile Blaga la şefia PNL, Cătălin Predoiu, spunea în martie 2016 că e dispus la o alianţă cu PMP împotriva PSD.

Blaga: „Un frustrat”

Întrebat de EVZ ce opinie are despre acuzațiile care i se aduc, Blaga a răspuns: „Cine este Daniel Zamfir? Nu comentez datele de viață ale lui Daniel Zamfir. Se pare că a rămas la frustrările din 2001”. Zamfir era membru PD în 2001, când Traian Băsescu devenea liderul partidului.

Revoltă

Un manifest lansat ieri, de 15 foşti parlamentari PNL, propune dizolvarea imediată a Comisiei de Unificare a partidului, forul care conduce formaţiunea liberală, și înlocuirea sa cu o comisie de organizare a alegerilor interne, cu membri care nu vor candida pentru o funcție de conducere în PNL.

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi i-a invitat ieri în partid pe tinerii care au ieșit la proteste, considerând că ei pot ajuta la reformarea formaţiunii. „Rezistenţa societăţii civile împotriva dorinţei PSD de a destructura sistemul de justiţie este excepţională”, a explicat el.


Accesează: